Hoppa till huvudinnehåll

Kaapo Kakko ser ut att få spela i NHL-slutspelet: "Han har testats och det ser bra ut"

Kaapo Kakko representerar New York Rangers.
Kaapo Kakko. Kaapo Kakko representerar New York Rangers. Bild: EPA-EFE/PETER FOLE​Y/AOP Kaapo Kakko

Kaapo Kakko hör till riskgruppen för coronaviruset och New York Rangers klubbchef John Davidson har tidigare varit tveksam till stjärnskottets deltagande i sommarens NHL-slutspelet. Men nu är Kakko aktuell för spel.

I juli kan NHL-klubbarna inleda sina träningsläger och tidigast i början av augusti kommer det utvidgade NHL-slutspelet att köra igång – i två värdstäder som ännu är oklara.

New York Rangers är ett av de 24 lag som ska delta i det planerade slutspelet. I laget finns Kaapo Kakko, som lider av typ 1-diabetes.

Finländaren hör till riskgruppen för coronaviruset och Rangers klubbchef John Davidson slog tidigare fast att hälsan går först.

– Jag vet att han har skrinnat och tränat som en galning för att vara redo att återvända. Jag är säker på att han vill spela, men man måste tänka på hälsan, sade Davidson i slutet av maj.

Men nu tycks 19-årige Kakko ha fått grönt ljus.

– Han har testats och det ser bra ut. Som det ser ut nu så förväntar vi oss att ha honom i truppen, berättar Davidson för MSG enligt NHL.com.

Eget beslut

Under det långa avbrottet har Åbosonen varit hemma i Finland. Davidson intygar ändå att man regelbundet varit i kontakt med Kakko.

Klubbchefen tror att det är tryggt för anfallaren att spela.

– Vi tror att det är säkert så länge han håller sig till protokollet, vilket vi alla också gör.

– Om det sker en förändring och läkarna avårder honom från spel så spelar han inte. Men om de ger oss grönt ljus och han – man ska komma ihåg att det är hans beslut – och hans familj håller med så spelar han, förklarar Davidson.

Planen är att Rangers ska spela i den så kallade play in-omgången. Där möter man Carolina Hurricanes.