Hoppa till huvudinnehåll

Petteri Forsell fick drömträff på frispark – tokhyllas i Polen: "Finns inte någon bättre i Europa"

Petteri Forsell firar mål med armarna i luften.
Petteri Forsell firar sitt drömmål. Petteri Forsell firar mål med armarna i luften. Bild: imago images/Newspix/ All Over Press Petteri Forsell,fotboll,Korona Kielce

Petteri Forsell är känd som en skicklig frisparksskytt och på midsommaraftonen visade han varför. Finländaren fick en drömträff från närmare 40 meter – och hyllas som en av Europas bästa distansskyttar.

Karlebybördige Forsell har varit i god form sedan den polska fotbollsligan körde igång efter coronauppehållet.

På fredagskvällen nätade finländaren redan för tredje gången sedan omstarten. Forsell kvitterade till 1–1 för hans Korona Kielce efter en knapp timmes spel.

Målet var en riktig pärla.

Finländaren fick en drömträff på en frispark från närmare 40 meter, och bollbanan ställde motståndarlaget Gornik Zabrzes målvakt. Se målet i tweeten nedan.

Forsell gjorde också mål på frispark för två veckor sedan. Och finländarens frisparkar har noterats i Polen.

Den förre polske landslagsspelaren och nuvarande tv-experten Kamil Kosowski hör till dem som höjer Forsell till skyarna.

– Jag vågar påstå att det inte finns någon spelare i Europa som är bättre på att slå frisparkar från avstånd än Petteri Forsell. De är fantastiska, hyllar Kosowski.

Det blev ändå förlust för Forsells lag. Matchens sista halvtimme blev målrik och hemmalaget Gornik Zabrze vann med 3–2. Kielce är indraget i bottenstriden och har fem poäng upp till trygg mark.