Hoppa till huvudinnehåll

Formbesked av Daniel Ståhl – diskusstjärnan spräckte drömgränsen i Helsingborg: "Det här är bara början"

Daniel Ståhl kastar diskus.
Daniel Ståhl. Daniel Ståhl kastar diskus. Daniel Ståhl,friidrott,diskus

Daniel Ståhl är ny världsetta efter ett drömkast i Helsingborg. Men det här är bara början, menar hans tränare Vesteinn Hafsteinsson. Daniel är i en otrolig form, men har inte fått till det på tävling, säger coachen till Aftonbladet.

Daniel Ståhls säsongsinledning var inte någon fullträff. I "Impossible Games" i Oslo förra veckan fick han inte tekniken att stämma och fick nöja sig med det blygsamma resultatet 65,92.

– Inga ursäkter, det här är för dåligt, sade den svenske diskusbjässen då.

Tidigare denna vecka i Södertälje gick det ännu sämre, då han inte noterades för ett enda godkänt försök. Men på söndagseftermiddagen bjöd han på ett formbesked.

Ståhl klarade nämligen drömgränsen på 70 meter då han slog till med 70,25 på en tävling i Helsingborg. Resultatet är nytt världsårsbästa, över en halv meter bättre än jamaicanen Fedrick Dacres 69,67 från februari.

– Jag har egentligen aldrig varit orolig och vet ju hur långt jag kastat på träning. Men det är ändå skönt att få göra det på tävling. De två första tävlingarna var inte bra, medger Ståhl för Aftonbladet.

Hoppa över Twitterpostning

"Har blivit lite för mycket adrenalin"

På träning har den svenske världsmästaren radat upp 70-meterskast. Därför vågar hans tränare Vesteinn Hafsteinsson lova ännu längre kast i tävlingssammanhang.

– Det här är bara början, det finns mer. Mycket mer.

– Daniel är i en otrolig form, men har inte fått till det på tävling. Han har ju kastat enormt långt på träning, så jag har sett det som ett lyxproblem. Men han behövde det här efter de två första tävlingarna. Det har blivit lite för mycket adrenalin och tajmingen har inte stämt, analyserar coachen för tidningen.

Landsmannen Simon Pettersson slog till med personligt rekord i samma tävling. Pettersson blev två tack vare resultatet 67,10.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport