Hoppa till huvudinnehåll

Ishockey-VM senareläggs nästa år – finalen spelas första söndagen i juni

VM-finalen i Bratislava har tagit slut.
Lejonen är regerande världsmästare inför VM nästa år. VM-finalen i Bratislava har tagit slut. Bild: imago images/ActionPictures/All Over Press Finlands herrlandslag i ishockey

Speldagarna för herrarnas ishockey-VM nästa år är nu bekräftade. Turneringen kommer att spelas senare än normalt och pågår mellan 21 maj och 6 juni.

Det är Minsk och Riga som är arrangörsorter för ishockey-VM 2021. Enligt den första planen skulle mästerskapet ha börjat den 7 maj men nu har internationella ishockeyförbundet valt att skjuta fram starten med några veckor.

Orsaken är att de europeiska och nordamerikanska ligorna kommer att starta sina säsonger senare än vanligt. Premiärdagen blir nu i stället den 21 maj och mästerskapet kulminerar med finalen söndagen den 6 juni.

Finland kommer att spela i B-gruppen som håller till i Riga och ställs mot Kanada, USA, Schweiz, Norge, Lettland, Kazakstan och Italien.

I den andra guppen i Minsk spelar Ryssland, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Belarus, Danmark, Slovakien och Storbritannien.

Lejonen är regerande mästare då årets VM ställdes in. Det exakta spelschemat klarar i ett senare skede.

Damernas VM i Kanada ställdes in i år men kommer att spelas på samma orter nästa vår. De datum som nu är förslagna är 7 till 17 april.

Läs också