Hoppa till huvudinnehåll

Klart: Ishockeyligasäsongen kör igång i oktober och 60 omgångar står på programmet – starten kan skjutas upp till november vid behov

Niklas Nevalainen och Sebastian Dyk i närkamp.
Niklas Nevalainen och Sebastian Dyk i närkamp. Niklas Nevalainen och Sebastian Dyk i närkamp. Bild: Matti Raivio/All Over Press Vasa Sport,HIFK Hockey

Regeringens besked om att publikrestriktionerna hävs i tid till hösten också för inomhusevenemang gör livet lite lättare för FM-ligan i ishockey. Nu meddelar ligan till STT att säsongen kan arrangeras så gott som normalt.

Spelstart den 1 oktober. 60 omgångar. Sammanlagt 450 matcher. Där är planen för FM-ligan i ishockeys säsong 2020/21 för tillfället.

Tävlingschefen Arto I. Järvelä konstaterade redan tidigare till Yle att ligan ogärna tummar på antalet matcher och nu bekräftar han till STT att så är fallet.

Publikrestriktionerna hävs den 1 oktober och ligan vill alltså inleda säsongen så snabbt som bara möjligt efter det. Flera klubbar konstaterade tidigare att det är allt annat än lönsamt att arrangera matcher utan möjlighet till en normal mängd åskådare.

I och med att det rådande coronavirusläget ändå kan ändras snabbt har ligan planer för hur man kunde rädda säsongen också genom att skjuta fram starten.

– Vi kan utan större problem skjuta fram säsongen med några veckor och har också planer för hur säsongen kunde genomföras med start i november, berättar Järvelä.

Enligt Järvelä väntas beskedet om när ishockey-VM 2021 ordnas inom de närmaste dagarna och då kan man också spika matchprogrammet för ligan. Väntevärdet är enligt honom att VM arrangeras några veckor senare än normalt.

Ligan är också redo att ordna om matchprogrammet för vårens del ifall det skulle dyka upp nya problem med coronaepidemin i Finland.

– Men vi utgår från att vi kör igång i oktober och avslutar säsongen på våren, säger han till STT.

Källa: STT

Läs också

Nyligen publicerat - Sport