Hoppa till huvudinnehåll

FM-ligans matchprogram spikat – arenarenoveringen tvingar Sport att inleda med bortamatcher: "Aldrig tidigare har grundserien fortsatt så långt in på våren"

Erik Riska fungerar som lagkapten för Sport.
Erik Riska fungerar som lagkapten för Sport. Erik Riska fungerar som lagkapten för Sport. Bild: Mikko Lieri / All Over Press Vasa Elektriska

Hockeyligan har spikat sitt matchprogram för säsongen 2020–21. Som väntat inleds säsongen sent, den 1 oktober. Grundserien består av 60 omgångar och 450 matcher. Slutspelet inleds den 1 april och mästaren ska vara korad den 14 maj.

På grund av coronapandemin blir det ingen traditionell septemberstart för FM-ligan i ishockey. Säsongen kör i gång med ett par veckors fördröjning då HPK och Kärpät den 1 oktober drabbar samman i en finalrepris från våren 2019.

Premiäromgången

Torsdagen den 1 oktober:
HPK – Kärpät

Fredagen den 2 oktober:
Ilves – SaiPa
JYP – HIFK
KalPa – Jukurit
Lukko – Tappara
Pelicans – Sport
Ässät – TPS

Vasaklubben Sport får i höst spela i en arena som nu renoveras. Därför inleder laget säsongen med tre raka bortamatcher. Den 10 oktober spelas den första matchen i den nya arenan i Vasa då Ässät står för motståndet.

Nya Vasa elektriska arena.
Bild på arenans fasad i mars 2020. Nya Vasa elektriska arena. Bild: Yle/Sebu Björklund ishallar,ishallen i vasa

Grundserien består som tidigare av 60 omgångar. Totalt spelas 450 matcher. En majoritet av dem, 284 matcher eller 63 procent, klassas som veckoslutsmatcher.

  • 1 oktober: Ligan kör igång
  • 1–9 november: Landslagspaus (Finlands EHT-turnering)
  • 19–25 december: Juluppehåll
  • 30 mars: Grundserien avslutas
  • 1 april: Slutspelskvalet inleds
  • 14 maj: En eventuell sjunde och avgörande final
  • 21 maj: Ishockey-VM börjar

Grundserien avslutas i slutet av mars och mästaren ska stå klar i mitten av maj.

– Aldrig tidigare har grundserien fortsatt så långt in på våren. Det innebär också att slutspelets skjuts fram. Det underlättade att VM inleds senare än normalt, säger ligachefen Arto Järvelä på ligans webbplats.

Ishallen i Hakametsä var Finlands första och stod klar 1965.
Ishallen i Hakametsä var Finlands första och stod klar år 1965. Ishallen i Hakametsä var Finlands första och stod klar 1965. Bild: Miikka Jääskeläinen / AOP Hakametsä

Ligasäsongen 2020–21 blir den sista för Hakametsäarenan i Tammerfors. Hösten 2021 ska nämligen Ilves och Tappara spela i den nya arena som för tillfället byggs i centrum av staden.

Se det kompletta matchprogrammet på ligans webbplats.

Läs också