Hoppa till huvudinnehåll

Ungdomsgäng misstänks för dråpförsök – hoppade på brygga och tryckte ner offret under vattenytan vid Hanaböle träsk i Vanda

Bild på hanaböle träsk
Hanaböle träsk i Vanda. Arkivbild. Bild på hanaböle träsk Bild: Silja Viitala / Yle Kuusijärvi,Vanda,friluftsliv,friluftsområden,friluftsleder,naturvandring,bryggor,vår,2020,Hanaböle träsk

På måndag kväll uppstod en farlig situation vid Hanaböle träsk i Vanda, då ett ungdomsgäng tryckte ner ett barn under vattenytan och hoppade på en brygga då offret befann sig under bryggan. Polisen utreder händelserna som dråpförsök.

Ungdomarna hade först tryckt ner offret under vattenytan. Offret kom undan och flydde under en brygga vid stranden, varefter ungdomarna fortsatte med att hoppa på bryggan.

– Vi har fått reda på att ungdomarna slutade först efter att utomstående ropade åt dem att låta bli, berättar utredningsledare Nils Majewski vid polisinrättningen i Östnyland i ett pressmeddelande.

Enligt polisen är offret yngre än 15 år.

Enligt de uppgifter polisen har nu verkar det som att ungdomarna försökte hindra offret under bryggan att ta sig bort därifrån. Händelserna utreds som dråpförsök.

Det misstänkta dråpförsöket skedde kring klockan 20-21 på måndagskvällen den 22 juni. Polisen i Östra Nyland uppmanar ögonvittnen att höra av sig.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen