Hoppa till huvudinnehåll

Nu fungerar Yle Arenan också på bilens pekskärm

Ylen brändikuva
Ylen brändikuva Bild: Yle / Kaapo Kamu Yle,handelsnamn

Yle Arenan kan användas i bilens underhållningssystem med hjälp av pekskärm eller exempelvis Siri-röststyrning. Du kan lyssna på Yles mångsidiga audioinnehåll som direktsändningar i radio och som poddar.

Nu kan Yle Arenan användas ännu smidigare och tryggare i bilen. Yle Arenan hittas numera både som Android- och iOS-baserad version i bilens underhållningssystem. För iOS betyder det här Apple CarPlay och för Android Android Auto.

Med hjälp av underhållningssystemen kan man lyssna på alla Yles radiokanaler – inklusive de regionala sändningarna – och på de program och poddar som finns på Yle Arenan.

”Bilresan med familjens minsta kan bli mycket lugnare med BUU-sagans podd som sällskap. En finlandssvensk krimpodd eller Vegas sommarpratare bjuder på sällskap under resan för dig som sitter i bilen lite längre sträckor”, säger Gitte Laurell, chef för Yle Arenan på Svenska Yle.

Apple CarPlay kan styras med mobilapparater med iOS-system antingen genom att använda bilens pekskärm eller Siri-röststyrning. Mer information om vilka bilmodeller som stöder CarPlay hittar du på Apples webbplats.

I Android Auto kan du använda Yle Arenan via bilens pekskärm eller med hjälp av tillbehör som kan installeras i en del bilar. Mer information om bilmodeller och apparater som stöder Android Auto hittar du på Googles webbplats.