Hoppa till huvudinnehåll

Supportrarna firade Liverpools hett efterlängtade ligatitel utanför Anfield – Chelsea såg till att Jürgen Klopp blev rörd till tårar: "Är helt förstummad"

Trettio års väntan är över. Liverpool fick se Chelsea hamra in sista spiken i kistan – och efter avgörandet var det en känslosam Jürgen Klopp som tackade hela staden. "Att bli mästare med den här klubben är helt makalöst", säger Liverpools tränare till Sky Sports.

Sju omgångar kvar i Premier League – då säkrade Liverpool sin hett efterlängtade ligatitel. Den helt ohotade mästaren behövde bara titta på tv för att få fira.

Efter 4–0-segern mot Crystal Palace i onsdags hade Liverpool sett till att Manchester City var tvunget att slå Chelsea för att hålla den teoretiska spänningen vid liv.

När Willian prickade in 2–1-målet till Chelsea från straffpunkten med en knapp kvart kvar att spela var det över.

Se målen i matchen längst ner i artikeln!

Liverpool – en lika värdig som överlägsen titelvinnare. Just nu leder laget ligan med 23 poäng före City.

– Det här är ett stort ögonblick. Jag är helt förstummad. Jag trodde aldrig att jag skulle få sådana här känslor, säger Jürgen Klopp till Sky Sports.

Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Jürgen Klopp. Bild: EPA Jürgen Klopp

Liverpools tyske titeltränare, som avslutade förra säsongen med att leda klubben till Champions League-titeln, var märkbart rörd i intervjun efter det säkrade guldet.

– Att bli mästare med den här klubben är helt makalöst. Insatsen från spelarna har varit otrolig. Det är ett sant nöje att leda dem.

Tusentals fans firade

Liverpools ligasäsong är svårslagen. Laget har förlorat en enda match (borta mot Watford) och är på väg mot poängrekord. Citys rekord på 100 poäng lever farligt – Liverpool har 86 poäng och en stor chans att bli bäst någonsin.

Hela laget hade samlats på ett hotell i Liverpool för att titta på Chelsea–Manchester City.

– Det är viktigt att fira. De här ögonblicken är oförglömliga. Vi har bilder från säsongen och firandet. Vi kommer att fortsätta med det när vi kan fira med våra supportrar, säger Klopp.

Liverpool supportrar firar ligatiteln 2020.
Liverpool supportrar firar ligatiteln 2020. Bild: AFP / Lehtikuva Liverpool FC

Klopp passade på att påminna fansen om att fira lugnt – något som inte lyckades. BBC skriver att ungefär 2000 supportrar samlades vid Liverpools hemmaarena Anfield för att fira titeln.

Se videobilder från firandet genom att klicka på artikelns huvudbild

Enligt polisen i Liverpool ska firandet dock ha gått lugnt till.

"Inte haft jämnheten"

Regerande ligamästaren Manchester City tvingas alltså att abdikera från tronen. Förlusten mot Chelsea var Citys åttonde för säsongen – långt från noteringarna under guldåren.

– Vi har inte haft jämnheten. Samtidigt har Liverpool varit väldigt fokuserat och spelat varje match som den sista i livet, säger Citys tränare Pep Guardiola.

Guardiola, som har lett Manchester City till två raka ligatitlar, skickade också gratulationer till Liverpool. Han fick bifall av Chelseas tränare Frank Lampard.

– De förtjänar titeln. De har jobbat väldigt hårt för att ta den. De tre senaste säsongerna har det bara handlat om Liverpool och City och det beror på arbetet som Klopp och Guardiola har lagt ner.

Resultat, Premier League:

Chelsea–Manchester City 2–1 (1–0)
Burnley–Watford 1–0 (0–0)
Southampton–Arsenal 0–2 (0–1)

Videobilder från Viaplay och Reuters.