Hoppa till huvudinnehåll

Tungt besked för Tim Sparv i titeljakten i Danmark – är skadad och missar flera veckor av guldracet

Tim Sparv i FC Midtjylland våren 2018.
Tim Sparv har spelat i FC Midtjylland sedan sommaren 2014. Tim Sparv i FC Midtjylland våren 2018. Bild: Yle/Tomi Hänninen Tim Sparv,FC Midtjylland

Det har inte blivit lika mycket speltid som tidigare för Tim Sparv i Danmark i år. Nu blir det ännu färre minuter. Sparv är skadad och spelar inte på ett tag i den danska slutspurten.

Tim Sparvs säsong i FC Midtjylland kan i värsta fall vara över. Den danska klubben skriver på sin webbplats att 33-åringen blir borta i upp till fyra veckor på grund av en skada i benet.

Den danska ligasäsongen tar slut om exakt en månad. FC Midtjylland avslutar hemma mot Ålborg den 26 juli.

Sparv har fått knapert med speltid i Danmark efter coronapausen. I söndagens match fick han sin första start efter uppehållet, men tvingades kliva av precis före paus mot AGF.

FC Midtjylland tappade sedan sin ledning och föll blytungt i söndags. När sju matcher återstår av säsongen leder laget serien med åtta poäng före FC Köpenhamn.

På söndag ställs de två tätlagen mot varandra på Parken i Köpenhamn. En FCK-seger skulle skapa rejäl nerv i säsongsavslutningen.

Sparv skrev på en kort förlängning med FC Midtjylland tidigare i juni, men när den danska ligasäsongen slutar är det finländska landslagets kapten utan kontrakt. Han har tidigare öppnat för att det kan bli en flytt från den danska toppklubben.

Om det går vägen för FC Midtjylland blir det Sparvs tredje ligatitel i klubben. Han flyttade till Danmark för sex år sedan.