Hoppa till huvudinnehåll

Var är man friskast i Svenskfinland? Var föds flest barn? Och var är mopeden favorit? Gör vårt test och bli mästare på trivia om Svenskfinland!

Bildkollage med en gravid kvinna, mopeder, en husvagn och en pojke med gipsat ben.
Bildkollage med en gravid kvinna, mopeder, en husvagn och en pojke med gipsat ben. Bild: Henri Salonen, Essi Pouttu, Henrietta Hassinen, Sandra Snellman, Petteri Bülow kommuner

Hur bra känner du till de svenskspråkiga områdena i Finland? Svenska Yles quiz lyfter fram intressant demografi om invånarnas hälsa, infrastruktur och kreatur i regionerna.

Kanske går årets semesterresa till orten med flest mopeder, eller till den där kvinnorna är mest fruktsamma i hela Svenskfinland? Testa hur mycket du vet och lär dig något nytt på kuppen!

De åländska kommunerna är inte med i quizet eftersom det saknas uppgifter från de flesta åländska kommuner.

  • Nya insikter för företagare under coronakrisen - arbetsinkomsten spelar stor roll även före pensionen

    Arbetsinkomsten bestämmer även sociala förmåner.

    Under våren och sommaren har många småföretagare inom till exempel turism- och restaurangbranschen påverkats av coronapandemin. Det här har lett till att flera har haft det kämpigt ekonomiskt, men även till att många företagare har insett kopplingen mellan inkomsten de uppger och vilka sociala förmåner de har rätt till. Carl Pettersson, VD för försäkringsbolaget Veritas, säger att många företagare har varit tvungna att skjuta upp sina försäkringsavgifter, men att många även har höjt sin arbetsinkomst under våren och sommaren.

  • Finländsk dykare död i olycka i Nordnorge

    Den döde mannen var i 60-årsåldern.

    Den finländske mannen i 60-årsåldern fick hjärt- och lungräddning på platsen, men avled senare på sjukhus. Det är oklart vad som orsakade olyckan.

Läs också

Nyligen publicerat - Datajournalistik