Hoppa till huvudinnehåll

Tre personer allvarligt skadade i samband med Liverpools guldfest – flera gripna: ”Den här sortens beteende är oacceptabelt”

Liverpool-fans firar guld.
Liverpool-fans samlade utanför Anfield efter att laget säkrat titeln. Liverpool-fans firar guld. Bild: Peter Powell / EPA-EFE / All Over Press Liverpool FC

Liverpool säkrade sin första ligatitel på 30 år i veckan. Guldfesten har nu spårat ur. I ett gemensamt pressmeddelande säger klubben, stadsstyrelsen och polisen att det är dags för stadsborna att skärpa sig.

Segeryran har varit total i Liverpool de senaste dagarna. Liverpool FC säkrade Premier League-titeln då Chelsea slog Manchester City och efter det har anhängarna firat vilt. Lite för vilt, rapporterar BBC.

Enligt BBC har 34 personer skadats i samband med mästerskapsfirandet, varav tre personer har fått allvarliga skador.

Tusentals personer har trotsat coronavirusrestriktionerna och samlats på stadens torg.

Dessutom har polisen gripit en person misstänkt för att ha anlagt en brand och 15 andra personer för störande av ordningen. Bland annat har personer avfyrat fyrverkerier mot polis.

– Den här sortens beteende är oacceptabelt, skriver Liverpool FC, stadsstyrelsen och polisen i ett gemensamt pressmeddelande.

– Det råder fortfarande undantagstillstånd i Liverpool på grund av coronaviruset och det finns en överhängande fara för en andra våg av pandemin.

Borgmästaren uppmanar alla att fira hemma

Liverpools borgmästare Joe Anderson uttryckte sin oro på Twitter redan på fredagskvällen.

Hoppa över Twitterpostning

– Jag kan respektera att fansen vill fira, men snälla, gå hem och fira där. Vi har förlorat allt för många människor i den här sjukdomen, skrev han.

Anderson har också sagt att staden ska arrangera en mästerskapsparad för laget då det är säkert att göra så.

Källor: STT, BBC

Läs också

Nyligen publicerat - Sport