Hoppa till huvudinnehåll

10 nya coronafall i Egentliga Finland under förra veckan - en del av personerna jobbade för underleverantör för varvet

Skylt med texten "koronanäytteet" utanfr U-sjukhuset i Åbo.
Arkivbild från Åbo universitetscentralsjukhus. Skylt med texten "koronanäytteet" utanfr U-sjukhuset i Åbo. Bild: Lotta Sundström/Yle coronavirus,Åbo universitetscentralsjukhus,coronaprovtagning

I Egentliga Finland har sammanlagt 10 fall av coronavirus påträffats under förra veckan.

Nio av de personerna som blivit smittade bor på ett boende i Åbo för arbetare från utlandet. Alla som testat positivt för viruset har isolerats i enlighet med smittskyddslagen.

Tretton personer kan ha utsatts för coronaviruset och är i karantän. Risken för att viruset har spridits ytterligare är mycket liten, bedömer man vid sjukvårdsdistriktet.

Åbovarvet Meyer Turku meddelade i söndags att fem av personerna har jobbat för en underleverantör för varvet. Varvets ledning har samarbetat både med företaget och hälsovårdsmyndigheterna för att hitta de som kan ha utsatts för coronaviruset, för att försätta dem i karantän.

De ställen där personerna har jobbat har desinficerats och i övrigt fortsätter varvet med de åtgärder man vidtagit redan tidigare för att minska på smittspridningen.

Enligt varvet har ett fall uppdagats på varvet i vår, innan de nu uppdagade fallen. Varvets ledning följer med situationen noggrannt och är förberedd på att vidta åtgärder vid behov, meddelar Meyer Turku.

Turun Sanomat var först ute med nyheten om de nya smittade.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland