Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan Ibrahimovic har repat sig – aktuell för comeback den här veckan

Zlatan Ibrahimovic i Milans träningsoverall.
Zlatan Ibrahimovic spelar i italienska AC Milan. Zlatan Ibrahimovic i Milans träningsoverall. Bild: /All Over Press Zlatan Ibrahimović

Den svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic är igen aktuell för spel i AC Milan. Han drog på sig en vadskada under coronauppehållet – en skada som först befarades vara allvarlig. Ibrahimovic har genomfört träningspass med sin italienska klubb och kan få spela i AC Milans matcher den här veckan.

Vadskadan som kom på ett träningspass i slutet av maj befarades först kunna sätta punkt för karriären, men senare framgick det att hälsenan är intakt.

Nu kommer information från Italien om att skadefrånvaron inte blir längre än en dryg månad.

Svensken tränar nämligen med AC Milan och kan vara aktuell för spel redan på onsdag i bortamatchen mot SPAL. Hinner Ibrahimovic inte bli spelklar till den matchen får han en ny möjlighet i lördagens bortamatch mot Lazio.

Efter ett över tre månader långt coronauppehåll återupptogs Serie A den 20 juni. AC Milan har vunnit sina båda matcher efter omstarten. Då tio omgångar återstår är AC Milan sjua, tre poäng bakom sexan Napoli som i nuläget sitter på en biljett till Europa League-kvalet.

Den 38-årige Ibrahimovic sitter på ett utgående kontrakt med AC Milan och har under våren och sommaren kopplats ihop med Hammarby IF i Sverige som han äger en fjärdedel av.

Källa: AP

  • Historiequizet: Mjölk, läsk och exklusiva festdrycker

    Ett historiequiz för hela familjen.

    Helsingfors stadsmuseum sammanställer varje vecka frågor kring gamla tiders fenomen. Denna gång är temat olika drycker. Ibland dricker vi för att släcka törsten, andra gånger för att skapa feststämning. Det är svårt att tänka sig firandet av märkesdagar eller årliga fester utan tillhörande drycker. Men den allra viktigaste drycken är vatten, eftersom vattnet är livsviktigt för oss.

  • Nya insikter för företagare under coronakrisen - arbetsinkomsten spelar stor roll även före pensionen

    Arbetsinkomsten bestämmer även sociala förmåner.

    Under våren och sommaren har många småföretagare inom till exempel turism- och restaurangbranschen påverkats av coronapandemin. Det här har lett till att flera har haft det kämpigt ekonomiskt, men även till att många företagare har insett kopplingen mellan inkomsten de uppger och vilka sociala förmåner de har rätt till. Carl Pettersson, VD för försäkringsbolaget Veritas, säger att många företagare har varit tvungna att skjuta upp sina försäkringsavgifter, men att många även har höjt sin arbetsinkomst under våren och sommaren.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport