Hoppa till huvudinnehåll

HIFK:s stjärnanfallare klar för Davos: "Slitstark och målfarlig spelare"

Teemu Turunen firar ett mål.
Teemu Turunen flyttar till Davos. Teemu Turunen firar ett mål. Bild: Matti Raivio/All Over Press Teemu Turunen,HIFK Hockey

Teemu Turunens sejour hos HIFK blev som känt inte långvarig. Han anslöt sig till Helsingforsklubben inför förra säsongen och lämnar den efter bara ett år. Ny adress: Davos i Schweiz.

Den 24-årige anfallaren var en av Ligans tongivande spelare redan i Tavastehusklubben HPK som han ledde till ett högst oväntat FM-guld våren 2019.

Därpå bar flyttlasset av till HIFK där han fortsatte med samma effektiva spel som i HPK. En skada satte dock punkt för säsongen i januari och totalt hann hann spela 43 matcher i de rödklädda. Med saldot 20+31=51 var han sjunde i poängligan trots att de övriga i tio-i-topp spelade minst elva matcher mer än Turunen.

Inte att undra på att de mer penningstinna ligorna fick upp ögonen för Turunen och Davos i den schweiziska NLA-ligan grep det längsta strået. I Davos blir han lagkamrat med Perttu Lindgren och den assisterande tränaren Waltteri Immonen.

Davos sportchef Raeto Raffainer är mycket nöjd med den nya värvningen som i den inhemska ligan visat att han håller mycket hög nivå.

– Det gläder oss att Teemu valde HC Davos trots att han hade några övriga offerter på bordet från Sverige och KHL.

– Som den slitstarka och målfarliga spelare han är kommer han att vara en viktig förstärkning för oss, säger Raffainer på klubbens webbplats.

Turunens kontrakt med Davos är ettårigt.

I 217 FM-ligamatcher har han stått för poängen 68+99=167. På 24 playoffsmatcher har han noterats för 6+12=18 poäng.

Läs också