Hoppa till huvudinnehåll

Mikko Rantanen på isen med Colorado Avalanche för första gången sedan februari

Mikko Rantanen har under sommaren tränat med TPS.
Mikko Rantanen tillbaka i hetluften. Mikko Rantanen har under sommaren tränat med TPS. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press ishockey,Mikko Rantanen

I måndags tränade forwarden Mikko Rantanen för första gången på isen med Colorado Avalanche sedan han den 17 februari i en match mot Tampa Bay Lightning ådrog sig en skada i övre delen av kroppen.

Rantanen skadade sig i matchen mot Tampa i en situation där backen Erik Cernak fällde honom. Rantanen verkade, enligt NHL.com, hålla sig om sin vänstra axel när han lämnade rinken.

Rantanen uppskattades missa flera veckor av säsongen och med facit på hand blev veckor till slut månader på grund av coronapandemin som satte NHL-säsongen på is den 12 mars.

Nu, fyra och en halv månad efter skadan, är Rantanen igen tillbaka på isträningarna med Avalanche.

Rantanens grundserie blev rejält avbruten i och med att han på grund av en vristskada i höstas också missade 16 matcher. Totalt spelade han 42 matcher i vilka han stod för 19+22=41 poäng.

Om hälsoläget så tillåter kommer NHL-slutspelet att köra i gång i sommar, troligen i juli månad. Colorado Avalanche går till slutspelet som ett av den västra konferensens fyra bästa lag.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport