Hoppa till huvudinnehåll

Perparim Hetemaj gav tvivlarna svar på tal – Beneventos avancemang gör att han kan nå en stor milstolpe: ”Betyder mer för mig än nio säsonger i Serie A”

Perparim Hetemaj.
Perparim Hetemaj. Perparim Hetemaj. Bild: imago images / Sportimage/ All Over Press fotboll,Perparim Hetemaj

Benevento har radat upp segrar och säkrade ligaplatsen rekordtidigt. För Perparim Hetemaj har säsongen varit en stor seger på det personliga planet. Många klubbar ansåg att jag var för gammal, säger han till Yle Urheilu.

Benevento har varit det klart bästa laget i Serie B den här säsongen och frågan har i första hand varit när avancemanget skulle säkras, inte om man skulle lyckas ta steget upp till högsta nivå.

På måndagskvällen skedde det då laget besegrade Juve Stabia med 1–0. Det som i vanliga fall skulle ha varit en stor dag för både spelare och fans blev nu mer stillsamt.

– På grund av coronaviruset var det ingen stor fest. När situationen blir bättre kommer man säkert att arrangera en fest som är mer ämnat för fansen, säger Perparim Hetemaj till Yle Urheilu.

En stor seger på det personliga planet

I höstas tog Hetemaj ett steg neråt i nivå då han lämnade Chievo i Serie A för Benevento. Det skulle visa sig vara ett bra val. I Benevento har han haft en stor roll och spelat i 27 av lagets 31 matcher den här säsongen.

– Jag ville komma hit för att jag hade en bra bild av klubben. Allt har fungerat väldigt bra här och när man går får seger till seger och slår rekord börjar man känna att vi inte går att stoppa.

– Efter nio säsonger i Serie A var det många klubbar som ansåg att jag var för gammal för att satsa på. Det var en seger för mig att jag haft en stor roll och avancemanget betyder mer för mig än att jag spelat nio säsonger i Serie A, säger Hetemaj.

Nästa säsong väntar alltså Serie A för Benevento och Hetemaj, och där har finländaren ett personligt mål som han gärna skulle få uppfyllt – att nå 300 matcher i Serie A. Hetemaj har spelat 268 matcher i den högsta ligan för Brescia och Chievo.

– Det är en säsong som saknas eller ungefär 30 matcher. Det skulle vara ett roligt litet mål men mycket beror på vad klubben vill, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport