Hoppa till huvudinnehåll

Knivhuggning i Billnäs - 17-årigt offer fördes till sjukhus

Billnäs skola
Billnäs skola. Det var på skolgården knivdådet ägde rum natten mellan tisdag och onsdag. Arkivbild. Billnäs skola Bild: YLE / Linus Westerlund Raseborg,Västnyland,Karis,Billnäs,skolor,skola

En knivhuggning inträffade på Billnäs skolas gård i Raseborg sent på tisdagskvällen den 30.6. Larmet nådde nödcentralen lite före midnatt. En 17-årig pojke fördes till sjukhus för vård.

Ett flertal ungdomar fanns på skolgården, enligt polisen. Händelserna eskalerade och ledde till att en av ungdomarna, en 17-årig pojke, blev knivhuggen i övre kroppen. Han transporterades till sjukhus.

Enligt undersökningsledare Mats Sjöholm från polisinrättningen i Västra Nyland är det 17-åriga offrets skador inte livshotande.

Polisen utreder händelserna på skolgården som grov misshandel, misshandel samt olaga hot.

Polisen utreder för närvarande två personers delaktighet i brotten. De hade avlägsnat sig med bil innan polisen kom till platsen, men polisen kunde gripa dem kort därefter.

Förhören fortsätter - mera information utlovas på torsdag

- Förundersökningen är ännu i ett väldigt initialt skede. Av utredningstekniska skäl kan polisen i detta skede inte informera mera om händelseförloppet, skadorna eller saker som har med de gripna att göra, konstaterar undersökningsledaren, kriminalkommissarie Mats Sjöholm.

Polisen vill till exempel inte uttala sig om huruvida förövarna eller offret var ortsbor.

Under onsdagens lopp kommer polisen att fortsätta förhören med de inblandade, och Sjöholm utlovar mera information om händelseförloppet senast på torsdag (2.7).

Enligt kriminalkommissarie Mats Sjöholm hör Billnäs skolas gård inte till de platser där ungdomar vanligtvis brukar samlas under kvällstid, eller där oroligheter i regel brukar uppstå.

Artikeln uppdaterades med mera information av Mats Sjöholm 1.7 kl. 10.40