Hoppa till huvudinnehåll

Ola Lindgren fick inget nytt kontrakt med egyptiska storklubben: ”Nu kan jag lägga mer tid på jobbet i Finland”

Ola Lindgren blickar åt sidan.
Ola Lindgren. Ola Lindgren blickar åt sidan. Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24 Ola Lindgren,Finlands herrlandslag i handboll

Parallellt med jobbet som förbundskapten för Finland har Ola Lindgren också jobbat med den egyptiska klubben Al Ahly. Nu har kontraktet med klubben löpt ut och det blir ingen fortsättning. Det känns surt att jag inte fick slutföra uppdraget, säger Lindgren till Sportbladet.

I slutet av juni förra året presenterades Ola Lindgren som ny förbundskapten för Finlands handbollsherrar. Lindgren skrev på ett kontrakt för 2+2 och ersatte Kaj Kekki på posten.

Några dagar senare blev det också klart att Lindgren skulle ha dubbla roller. Vid sidan av jobbet i Finland skulle han också träna storklubben Al Ahly i Egypten.

Säsongen i Egypten tog slut i mars på grund av coronaviruset och Lindgrens kontrakt löpte sedan ut. Nu är det klart att han inte kommer att fortsätta träna laget, rapporterar Sportbladet.

– Det känns surt att jag inte fick slutföra uppdraget där nere efter att ha lagt så mycket tid på uppdraget. Allt skulle ju avslutas på våren där: ligan, cupen och afrikanska cupen. Vi var långt framme i allt och hade goda chanser, säger Lindgren till tidningen.

Ola Lindgren instruerar spelarna under sitt första träningspass med herrlandslaget i handboll-
Lindgren tog över som förbundskapten förra sommaren. Ola Lindgren instruerar spelarna under sitt första träningspass med herrlandslaget i handboll- Bild: Yle/Kristian Karlsson handboll,Finlands herrlandslag i handboll,Ola Lindgren

Vill träna ett klubblag igen

Lindgren säger att han ville förlänga kontraktet med klubben men Al Ahly valde att dra ner på budgeten. Klubbens manager fick också gå och nästa tränare ska sköta båda uppgifterna.

Lindgren har kvar förbundskaptensjobbet i Finland men han öppnar också för att ta sig an ett klubblag igen.

– Jag får se vad som dyker upp. Tidpunkten är inte optimal och många klubbar drar ner nu på grund av corona och gör inte de tränarbyten som de kanske hade tänkt på grund av sämre ekonomi.

– Men jag sitter inte i sjön. Nu kan jag lägga mer tid på jobbet i Finland. Jag har gjort så mycket olika saker. Det behöver inte vara högsta nivå eller bästa klubben. Roliga uppdrag är det jag är ute efter, säger Lindgren.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport