Hoppa till huvudinnehåll

Volvo återkallar rekordmånga bilar – 68 000 bilar i Finland måste fixas

En blå Volvo av modellen XC60 på en väg.
Problem finns med säkerhetsbältet i vissa av Volvos modeller, bland annat XC60. En blå Volvo av modellen XC60 på en väg. Bild: All Over Press Volvo XC60,Volvo,bilar,bil

Den svenska biljätten Volvo återkallar 2,1 miljoner bilar globalt. Av dem finns 68 000 i Finland. Flera modeller har problem med säkerhetsbälten, rapporterar Yle Uutiset.

Det här är den största återkallelsen som Volvo någonsin gjort. I Finland kommer 68 000 personer att få kallelse till reparation.

De bilar som ska repareras är av årsmodell 2007–2018. Det gäller flera olika modeller, bland annat V60, V70, S60, XC60 och XC70.

– I de här bilarna byts säkerhetsbältets anslutningsstycke i framsätet ut, antingen på ena sidan eller på båda, berättar Jaana Kuivalainen vid Volvo Car Finland.

Reparation i höst – bilarna kan användas som normalt nu

Enligt Kuivalainen har alla bilägare fått information om läget och de får en kallelse till reparation.

Hon säger att det inte är någon brådska med att reparera felet och att man kan köra som normalt tills problemet är åtgärdat.

Reparationsarbetet utförs vid Volvos verkstäder i höst. Reparationen kostar ingenting.

Artikeln är en översättning av Yle Uutisets artikel Volvo tekee historiansa suurimman takaisinvedon – Suomesta kutsutaan korjaukseen 68 000 Volvoa skriven av Pekka Pantsu. Översättning: Märta Nummenmaa.

Läs också