Hoppa till huvudinnehåll

Åklagare yrkar på fem års ovillkorligt fängelse för tidigare IFK Mariehamn-spelare – domen förväntas falla om två veckor

IFK Mariehamn samlade för match 2019.
Arkivbild på spelare i IFK Mariehamn från säsongen 2019. IFK Mariehamn samlade för match 2019. Bild: Yle/Antti Koivukangas Fotbollsligan,IFK Mariehamn,Seinäjoki,Kokkolan Palloveikot

En tidigare spelare i fotbollsligaklubben IFK Mariehamn står åtalad för bland annat två fall av grov våldtäkt. Rättegången mot spelaren, som bestrider brott, har avslutats och snart kommer domen från Ålands tingsrätt.

Rättegången mot den tidigare IFK-spelaren avslutades i dag.

– Om den åtalade blir fälld på alla punkter med de rubriceringar vi har har vi yrkat på ett fängelsestraff på fem år, ovillkorligt, säger åklagare Roger Eriksson.

Mannen som är i 25-årsåldern åtalas för två fall av grov våldtäkt, två fall av misshandel samt ett fall av lindrig misshandel. Mannen misstänktes tidigare för ytterligare en våldtäkt.

Händelserna ska ha ägt rum under våren 2020 och ärendet har tre målsäganden. De två grova våldtäkterna ska enligt åtalet ha begåtts på ett "synnerligen rått, grymt och förnedrande sätt".

Mannen har genom våld och hot om våld, bland annat genom strypgrepp, tvingat målsägande till både oralt och vaginalt sex.

Mannen bestrider brott. Domen väntas falla den 16 juli.

Text: Felicia Bredenberg, Ålands Radio