Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Yles kulturpodd håller dig Sällskap hela sommaren — kultursamtalen tar inte semester

gruppbild på alla som medverkar i kulturpodden Sällskapet
Kia Svaetichins Sällskap består av Elmer Bäck, Andrea Reuter, Tuuli Heinonen, Maria Ahonen, Peter Al Fakir, Ellen Strömberg, Kasper Strömman och Petra Laiti. gruppbild på alla som medverkar i kulturpodden Sällskapet Bild: Eva Lingon kultur,poddar,Andrea Reuter,Kasper Strömman,Elmer Bäck,Petra Laiti,Tuuli Heinonen,maria ahonen

Känner du hur gräset doftar? Hur fåglarna sjunger ut sin ledighetssång och hur svanarna dansar på den blå fjärden? Och hur alla bara njuter av värme, lediga och lata sommardagar i eventuellt din grönskande berså eller din lite för varma lägenhet.

Och vad passar inte bättre just nu än ett uppfriskande samtal om kultur?

Sällskap hela sommaren

Hela sommaren lång underhåller Svenska Yles nya kulturpodd Sällskapet dig. Underhållande och vassa kultursamtal tar inte semester. Vi som underhåller dig är ett gäng pratglada kulturpersonligheter från fältet. Jag, Kia Svaetichin, leder alltså podden och med mig har jag Andrea Reuter, Elmer Bäck, Kasper Strömman, Petra Laiti, Peter Al Fakir, Maria Ahonen,Tuuli Heinonen och Ellen Strömberg.

Portätt av Kia Svaetichin
Kia Svaetichin leder kulturpodden Sällskapet tillsammans med åtta kulturpersonligheter. Det kommer ett nytt avsnitt varje torsdag på arenan. Portätt av Kia Svaetichin Bild: Tage Rönnqvist / Eva Lingon poddar,Sällskapet

Lyssna på det senaste avsnittet

Lyssna på Sällskapet, det senaste avsnittet hittar du här.


Kia Svaetichin får sällskap av Ellen Strömberg som funderar på rymden. Borde inte vi ge mer plats åt utomjordingar i populärkulturen? Kia funderar på stil och kommer fram till att det handlar om så mycket mer än bara kläder. Vilka tv-serier har påverkat ens stil genom åren? Ellen tipsar om det bästa man kan lyssna på nu i sommartider och Kia läser barnböcker. Är Min svarta hund en barnbok för vuxna?

Sällskapet har en fundering och vi tar gärna din hjälp här. Om du skulle tillbringa hela sommaren med en kulturpersonlighet - död eller levande - på en pytteliten ö ute i skärgården, vem skulle det vara? Svara gärna i kommentarsfältet.