Hoppa till huvudinnehåll

Uppgifter: Inget NHL-slutspel i USA i sommar – två kanadensiska värdstäder valda

Auston Matthews ler på isen framför fantatisk publik.
Auston Matthwes Toronto Maple Leafs ser ut att få spela Stanley Cup-slutspel på hemmaplan. Auston Matthews ler på isen framför fantatisk publik. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved contact: info@iconsportswire.com http://iconsportswire.c Auston Matthews,NHL,Toronto Maple Leafs

NHL skrotar planerna på att arrangera slutspelsmatcher i USA i sommar, uppger kanadensiska medier. Det svåra coronaläget i landet ska ha lett till att Toronto och Edmonton valts till värdstäder.

Det börjar vara ett bra tag sedan NHL avslöjade hur man tänker spela klart den avbrutna säsongen.

Det utvidgade slutspelet ska avgöras i två städer – som ligan fortfarande inte har offentliggjort. Bakgrunden till det oklara läget ligger i den svåra coronasituationen i USA.

Till exempel har Las Vegas varit en av "favoriterna" till slutspelsvärdskap. Men nu ser det ut som att säsongen helt och hållet ska avslutas i grannlandet Kanada.

Både TSN och Sportsnet påstår att ligan valt att satsa på Kanada. Enligt uppgifterna skulle Edmonton stå som värd för den västra konferensens matcher och Toronto för den östra.

– Förhandlingarna pågår fortfarande, men om saker och ting följer tidtabellen ser träningslägren ut att kunna inledas den 13 juli, medan lagen skulle resa till värdstäderna först den 25 juli, skriver Sportsnets Chris Johnston på Twitter.

– Förstås finns det fortfarande många hinder kvar, inget är hugget i sten. Men det är möjligt att allt snart utvecklas snabbt snart.

Nyligen meddelade NHL att man bland 250 testade spelare hittat 15 smittade.

För tillfället är det tillåtet för spelare att träna i små grupper. Matcherna ser ut att kunna köra igång tidigast i början av augusti.