Hoppa till huvudinnehåll

Brakförlust i första matchen efter titelfesten – då tappade Klopp humöret i tv-intervjun: ”Betedde oss inte övermodigt”

Liverpool säkrade titeln i Premier League förra veckan. Mot Manchester City åkte laget på torsdagskvällen på en 0–4-förlust. Ett tecken på att laget slutat spela? Struntprat, säger en uppenbart frustrerar Jürgen Klopp i intervjun efteråt.

Det blev fest i flera dagar då Liverpool säkrade sin ligatitel förra veckan. Det enda hotet – ligatvåan Manchester City – förlorade mot Chelsea och avståndet i tabellen blev för stort för laget att hämta upp.

På torsdagskvällen möttes lagen i Manchester och det var inget snack om vem som var starkare. City sprang iväg med segern med 4–0 på tavlan – och många frågade sig om Liverpool ens egentligen var där för att spela.

Lagets hyllade tränare fick svara på just den frågan i Sky Sports tv-intervju efter matchen.

– Jag tycker vår attityd var briljant. Jag tycker inte att vi betedde oss övermodigt. Allt såg bra ut. Visst, spelet kunde ha flutit på bättre, men det var många 50-50-lägen som vi förlorade, säger Klopp.

– City tog vara på sina lägen, och vi gjorde inte det. Matchen skulle lika gärna ha kunnat sluta 5-3. Men det blev 4-0 och det får vi leva med, fortsätter han.

"City visade att de är fantastiskt bra"

Efter det frågade reportern om man kan ”sätta resultatet i rätt perspektiv”, vilket Klopp uppenbarligen uppfattade som kritik och blev frustrerad.

– Om du vill måla upp en bild av ett lag som inte var tillräckligt förberett för matchen så gör det. Jag gillade sättet vi spelade på. Det sa jag och jag tyckte att jag sa det ganska klart. Vi visade det på planen. Och City visade att de är fantastiskt bra, säger Klopp och fortsätter:

– Är det inte fint att ett annat lag kan vinna titeln då City spelar så där bra? De har gjort en fantastisk säsong och till och med spelat bra då de förlorat.

Tack vare segern befäste Manchester City sin plats som tvåa i tabellen. Avståndet ner till trean Leicester är nu elva poäng.

Det står dock fortfarande oklart om City kommer att få knipa en Champions League-biljett. Uefa har stängt av laget från turneringen, men Citys överklagan behandlas fortfarande av idrottens skiljedomstol Cas.

Videobilder från Viaplay.

Läs också