Hoppa till huvudinnehåll

Man misstänks för flera sexualbrott mot barn i Helsingfors

Polisärm med polisens märke
Polisen grep en man misstänkt för sexualbrott i Gamlas. Polisärm med polisens märke Bild: Timo Nykyri / Yle polisen

Helsingforspolisen har gripit en 34-årig man misstänkt för sexualbrott mot minderåriga flickor i Gamlas. Polisen ber personer som bor i trakten ta kontakt om de har information om liknande fall.

Mannen misstänks ha stört och trakasserat både minderåriga flickor och vuxna kvinnor i år och i höstas.

Enligt polisen har mannen sökt kontakt med personer på gatan och försökt inleda en diskussion med dem, uppenbarligen med sexuell kontakt som mål. I en del fall ska mannen enligt polisen ha rört, kramat eller filmat flickorna.

Polisen har sedan i höstas fått flera anmälningar om mannen. Just nu undersöker polisen fyra fall, i vilka brottsrubriceringen är sexuellt utnyttjande av barn eller försök till sexuellt utnyttjande av barn.

Ber lokalbor ta kontakt om liknande fall

Polisen försöker nu reda ut om det finns fler fall som polisen ännu inte vet om. Polisen ber därför att personer som har blivit utsatta för trakasserier eller motsvarande, eller föräldrar till minderåriga som haft med mannen att göra, ta kontakt.

Man kan kontakta polisen på e-postadressen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.

Den misstänkta mannen är liten till växten och har mörkt yvigt hår och skägg. Enligt polisen är han från Mellanöstern och har försökt diskutera med offren på bruten finska och engelska.

Mannen kommer att begäras häktad.

Läs också