Hoppa till huvudinnehåll

Niklas Moisander åkte på rött kort och missar returen i det tyska ligakvalet: ”Naturligtvis surt, men vi har killar som kan ersätta honom”

Niklas Moisander får rött kort.
Niklas Moisander såg rött i ligakvalet. Niklas Moisander får rött kort. Bild: Marvin Ibo Güngör/GES/Pool via xim.gs/All Over Press Niklas Moisander

Allt står fortfarande vidöppet i det tyska ligakvalet mellan Werder Bremen och Heidenheim. Lagen möttes för första gången på torsdagskvällen och det står 0–0 inför returmötet. Där kommer Niklas Moisander inte att få spela.

– En svår match, säger Bremen-anfallaren Niclas Füllkrug efter matchen på klubbens webbplats.

– Vi spelade inte bra i dag, om vi ska vara ärliga, kompar mittfältaren Maximilian Eggestein.

0–0 i det första av två möten var verkligen inte det resultat som Werder Bremen hoppades på, dessutom då matchen spelades på hemmaplan. Men det får de nöja sig med.

Till råga på allt blev Bremen av med sin finländska lagkapten Niklas Moisander, som drog på sig sitt andra gula kort i slutet på andra halvlek. Det röda kortet innebär att Moisander missar returmötet – och att säsongen är över för hans del.

"Inget problem"

Bremen-lotsen Florian Kohfeldt hade inte mycket förståelse för sitt lags insats i matchen.

– Jag behöver inte säga det, vi spelade mycket dåligt. Det var inte tillräckligt, det råder det inget snack om. Vi klarade aldrig av att spela den fotboll som vi ville. Det var en dålig fotbollsmatch, säger han.

– Men vi är svaga hemma och starka borta, så utgångsläget är faktiskt rätt bra. Att Moisander saknar är naturligtvis surt, men vi har killar som kan ersätta honom. Så som jag ser det är det inget problem, intygar ändå Füllkrug.

Stämningen var enligt Der Spiegel klart bättre i motståndarlägret.

– Jag gratulerade killarna efter deras insats i dag. Vi visade mycket disciplin från första till sista sekund, säger Heidenheim-tränaren Frank Schmidt enligt tidningen.

Läs också