Hoppa till huvudinnehåll

Besvikelse för Petteri Forsell efter kryss på hemmaplan – polska klubben faller ur ligan

Jacek Kielb håller för munnen och talar med Petteri Forsell.
Petteri Forsells klubb klarade inte av att rädda kontraktet. Jacek Kielb håller för munnen och talar med Petteri Forsell. Bild: imago images/Newspix/ All Over Press fotboll,Petteri Forsell

Petteri Forsell har dunkat in några snygga frisparkar den här säsongen men hans fullträffar kunde inte rädda Korona Kielce från degradering. Efter fredagens kryss blev det klart att klubben får ta ny fart i den näst högsta ligan.

Korona Kielce har spelat för sin överlevnad i den polska ligan efter coronauppehållet. Efter några uddamålsförluster gällde vinna eller försvinna i fredagens hemmamöte med Arka Gdynia.

Korona Kielce hamnade i underläge tidigt i matchen men mittbacken Themistoklis Tzimopoulos kvittering i den 81:a minuten gjorde att laget fick med sig en poäng. Men det var inte tillräckligt.

Avståndet upp till säker mark är för stort då tre omgångar återstår, och Korona Kielce tar därmed ett steg ner i seriesystemet.

– Vi vill tacka våra supportrar som in i det sista trodde att vi skulle klara kontraktet, och samtidigt be om ursäkt för att vi inte uppnådde målet. Vi försökte ge allt i varje match men tyvärr räckte det inte hela vägen, säger tränaren Maciej Bartoszek på klubbens webbplats.

Petter Forsell har gjort fyra ligamål för Korona Kielce sedan ligan startade om i maj. I fredagens match spelade han fulla 90 minuter men fick lämna planen utan fullträff.

I säsongens återstående matcher kommer Korona Kielce att möta Wisla Krakow, Wisla Plock och jumbon LKS Lodz.

– Jag kan försäkra er om att vi kommer att kämpa in i det sista, säger Bartoszek.

Petteri Forsells kontrakt med klubben löper ut i slutet av juli.