Hoppa till huvudinnehåll

Enkät: Regeringen Marin populärare än föregångarna

Hallituksen infotilaisuus koronavirustilanteesta 18.3.2020
Li Andersson, Sana Marin och Hanna Kosonen informerar om coronaläget i mars. Hallituksen infotilaisuus koronavirustilanteesta 18.3.2020 Bild: Kalevi Rytkölä / Yle Sanna Marin,Li Andersson,Hanna Kosonen

Tilltron till statsminister Sanna Marins regering är större än den var för de regeringar som SDP:s ordförande Antti Rinne eller Centerns dåvarande ordförande Juha Sipilä ledde, när de var lika långt in i regeringsperioden.

Enligt en undersökning från Kommunbranschens utvecklingsstiftelse, som gjordes i månadsskiftet maj-juni, anser närmare två tredjedelar (62 procent) av finländarna att regeringens förmåga att sköta landet är mycket eller ganska god.

Tilltron är störst bland anhängare till SDP (93 procent), Vänsterförbundet (92 procent) och De gröna (91 procent).

Bland Centerns anhängare är två tredjedelar (67 procent) nöjda med regeringen.

Omkring en femtedel (19 procent) av de tillfrågade misstror regeringen.

27 procent av de 1 001 personer som besvarade enkäten anser att oppositionen är kapabel att erbjuda ett alternativ till regeringen.

Läs också