Hoppa till huvudinnehåll

Är Mercedes nya färgsättning en risk? Stallchefen Wolff fundersam: "Tävlingen avslöjar skillnaderna"

Lewis Hamiltons och Valtteri Bottas bilar förs in i depågaraget.
Mercedes kör hela säsongen 2020 i svart. Lewis Hamiltons och Valtteri Bottas bilar förs in i depågaraget. Bild: imago images/HochZwei/ All Over Press Mercedes,Valtteri Bottas,Lewis Hamilton

För att visa sitt stöd för arbetet mot rasism och diskriminering har formel 1-stallet Mercedes svarta bilar i stället för gråa denna säsong. Men den svarta färgen kan vara en risk i värmen, medger stallchefen Toto Wolff.

Tidigare i veckan meddelade Mercedes att man på ett synligt sätt visar sitt stöd för det arbete mot rasism och diskriminering som Black lives matter-rörelsen har lyft upp.

"Silverpilarna" är helsvarta denna säsong, och också förarnas dräkter har samma färger.

Dagens grand prix i Österrike körs i närmare 30 graders hetta. Det varma och soliga vädret kan vara en nackdel för Mercedes, eftersom de svarta bilarna riskerar att värmas upp mer än andra färgers bilar.

Det har åtminstone Mercedes stallchef Toto Wolff funderat på inför loppet.

– Vi har gjort beräkningar inför loppet, men det är först i tävlingen som vi får se hur svarta bilar skiljer sig från silverfärgade, kommenterar Wolff på F1:s webbplats.

Hamilton straffad

Färgen kan faktiskt bli ett problem, funderar Wolff.

– Det här är en helt befogad fråga. Kommunikation och marknadsföring är viktiga saker, men de skulle naturligtvis inte få hota vår prestationsförmåga.

Tidskvalet gick strålande för stallet. Valtteri Bottas knep förstaplatsen, tätt följd av Lewis Hamilton.

Hamilton blev ändå bestraffad på söndagseftermiddagen. Juryn granskade i går om britten hade brutit mot reglerna då han inte tog hänsyn till de gula flaggorna i slutet av kvalet, men friade honom.

Red Bull lämnade in en protest, som hade effekt. Hamilton får en tre rutors bestraffning och startar därmed från femte plats. Det betyder att Max Verstappen startar som tvåa bakom Bottas, Lando Norris från den tredje rutan och Alex Albon från plats fyra.

Dagens lopp startar klockan 16.10.

Artikeln uppdaterad med Hamiltons bestraffning klockan 15.53.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport