Hoppa till huvudinnehåll

Bayer Leverkusens titeltorka förlängdes – se Lukas Hradeckys tavla i cupfinalen: ”Som målvakt ser man ut som en idiot”

Väntan på en stor titel har varit lång och i lördagens cupfinal lyckades Bayer Leverkusen inte bryta den dystra sviten. Bayern München var steget före under hela finalen och tog dubbeln i Tyskland. Vi spelade mot ett fantastiskt lag, säger Lukas Hradecky.

Bayer Leverkusen har under årens lopp fått smeknamnet ”Neverkusen” eftersom klubben inte klarat av att bärga någon stor titel sedan cupsegern 1993. Laget har slutat tvåa i ligan ett antal gånger och även förlorat några cupfinaler sedan den senaste triumfen.

I år hade klubben en ny chans att tvätta bort smeknamnet och sätta punkt för titeltorkan då man var framme i cupfinal, men precis som så många gånger tidigare slutade kvällen i besvikelse. Den tyska jätten Bayern München var bättre och vann med 4–2.

Bayern ledde med 2–0 efter den första halvleken och efter en dryg timmes spel punkterade Robert Lewandowski matchen med sitt 3–0-mål. Målsprutan Lewandowski sköt ett skott från distans som inte såg speciellt farligt ut men Lukas Hradecky fumlade och bollen gick i mål.

– Det känns skit framför allt på grund av mitt misstag, då tappade vi sista chansen att vända matchen. Jag ber om ursäkt för mitt misstag.

– Jag var lite felplacerad och han överraskade mig. Det är sånt som händer ibland och som målvakt ser man ut som en idiot. Synd att det hände i en så här stor match men livet går vidare, säger Hradecky efter finalen.

Lukas Hradecky tappar in en boll i mål.
Hradecky gjorde ett misstag i den andra halvleken. Lukas Hradecky tappar in en boll i mål. Bild: Sven Simon/ All Over Press fotboll,Lukáš Hrádecký

Trots den tunga förlusten kunde Hradecky ändå se positivt på vissa saker.

– Vi kan vara stolta, vi spelade mot ett fantastiskt lag. De förtjänade segern och vi får försöka komma tillbaka nästa säsong och skriva en ny historia, säger han.

Bayern jagar trippeln

Tidigare den här säsongen vann Bayern München ligan med klar marginal och nu spelade man alltså hem dubbeln. Den tyska storklubben har vunnit ligan åtta säsonger på raken och i cupen har man fem titlar under de tio senaste åren.

– Vi är väldigt stolta över det vi har åstadkommit, säger tränaren Hansi Fick enligt nyhetsbyrån AFP.

Veteranmålvakten Manuel Neuer har vunnit det mesta med Bayern München men suktar efter mer. Laget är fortfarande kvar i Champions League och där vill han gå långt.

– Nu har vi lite semester och sen ska vi se till att vi är i toppform för att vinna trippeln. Under de senaste veckorna har alla fått se hur hungriga vi är, säger Neuer.

Resultat, tyska cupfinalen:

Bayer Leverkusen – Bayern München 2–4
16 min 0–1 David Alaba
24 min 0–2 Serge Gnabry
59 min 0–3 Robert Lewandowski
64 min 1–3 Sven Bender
89 min 1–4 Robert Lewandowski
90 min 2–4 Kai Havertz straff

Bildkälla: Viaplay

Läs också

Nyligen publicerat - Sport