Hoppa till huvudinnehåll

Maaseudun Tulevaisuus: Matti Vanhanen vill varken bli Centerns ordförande eller presidentvalskandidat

Matti Vanhanen sitter på en soffa. Han tittar lite uppåt och åt sidan.
Matti Vanhanen har varit Centerns partiordförande och tidigare ställt upp som presidentvalskandidat. Matti Vanhanen sitter på en soffa. Han tittar lite uppåt och åt sidan. Bild: Silja Viitala / Yle juni,2020,A-studio,politiker,Yle,Matti Vanhanen,Centern i Finland,coronavirusutbrottet 2020–2021 i Finland

Finansminister Matti Vanhanen är inte intresserad av att bli Centerns partiordförande igen, skriver tidningen Maaseudun Tulevaisuus. Han vill inte heller kandidera i presidentvalet.

– Jag strävar inte längre någonvart. Jag vill inte längre kandidera i presidentvalet. Jag har redan tidigare berättat om två operationer som har att göra med min hälsa. Jag tänker redan på saker utanför politiken, säger Vanhanen.

I intervjun uppger Vanhanen att han är ännu mindre intresserad av rollen som Centerns partiordförande.

– Min nuvarande uppgift är projektorienterad och jag vill hålla det så.

Vanhanen tog över som finansminister i juni efter kontroversen som fick den tidigare finansministern, Centerns partiordförande Katri Kulmuni, att avgå. Hon hade använt sig av konsulttjänster för nästan 50 000 euro på ministeriets bekostnad.

Katri Kulmuni har fortsatt på posten som Centerns partiordförande och har meddelat att hon ställer upp för omval på partikongressen i september.