Hoppa till huvudinnehåll

Vincent Voutilainen tar paus från ligahandbollen: ”Möjligtvis tar jag något tränaruppdrag”

Vincent Voutilainen i Sjundeås tröja.
Vincent Voutilainen spelar inte för SIF nästa säsong. Vincent Voutilainen i Sjundeås tröja. Bild: Matti Matikainen/Newspix24 handboll,vincent voutilainen

Vincent Voutilainen kommer inte att spela för Sjundeå IF i herrarnas FM-liga nästa säsong. Voutilainen väljer att trappa ner sin satsning. Om jag saknar det för mycket så får jag kanske komma tillbaka, säger han i en intervju för klubben.

Vincent Voutilainen har varit en viktig spelare för Sjundeå IF under de senaste åren men nästa säsong kommer publiken inte att se honom i klubbens tröja. Voutilainen väljer att ta en paus från ligaspel.

– Jag har valt att kliva ner från FM-liganivå och antagligen spela för något lag i huvudstadsregionen i division 1. Möjligtvis tar jag också något tränaruppdrag.

– För tillfället känner jag att jag vill kliva ner i nivå i ett år. Om jag saknar det för mycket så får jag kanske komma tillbaka, säger Voutilainen i en intervju på Sjundeå IF:s Facebooksida.

Voutilainen tog ligabrons med Sjundeå IF säsongen 2018–19. Under den gångna säsongen, som avslutades i förtid, gjorde han 24 mål då laget slutade på fjärde plats i grundserien.

– Det första jag kommer att tänka på med tiden i Sjundeå IF är laget och de jag spelat länge med. Även på allt runt laget med tränare och så klart också våra underbara fans.

Trots att Voutilainen inte kommer att spela för SIF nästa säsong så kommer han att synas till i hemmahallen.

– Jag kommer att finnas där åtminstone vid några tillfällen, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport