Hoppa till huvudinnehåll

Ellen Voutilainens Skuru IK försöker göra publikrekord i svenska handbollsligan SHE: ”Kommer att bli en höjdpunkt”

Ellen Voutilainen i Skuru IK hösten 2018.
Ellen Voutilainen. Ellen Voutilainen i Skuru IK hösten 2018. Bild: Yle/Kristian Karlsson handboll,Skuru IK,ellen voutilainen

Damhandboll i HV71:s hemmahall. Där Skuru IK:s plan för att slå publikrekordet för en damhandbollsmatch i Sverige. Förutsatt att coronaläget tillåter det ska försöket äga rum den 4 januari 2021 – och också bjuda på finländska färger på plan.

Den 4 januari ska topplagen Skuru IK och H65 Höör mötas i den svenska damhandbollsligan SHE.

Förutsatt att allt går som planerat kommer matchen inte att spelas i Skurus normala hemmahall – utan i Kinnarps Arena i Jönköping, som är hockeylaget HV71:s hemmaarena.

Hallen har en publikkapacitet på 7000 personer.

– Vi räknar, om omständigheterna kommer att tillåta det, att slå publikrekord för en ligamatch på damsidan i Sverige. Det kommer att bli en höjdpunkt för såväl spelarna som för ungdomarna på läktaren, en fest och manifestation för SHE och svensk damhandboll, säger Peter Gentzel, vd på Svensk Elithandboll, i ett pressmeddelande.

Skuru IK och H65 Höör är de två senaste seriesegrarna på damsidan. Det är inte heller första gången det skulle spelas topphandboll i hallen. Det svenska herrlandslaget har spelat flera matcher där och EM 2002 arrangerades delvis i Jönköping.

"Finns ett enormt sug efter handboll"

Men under de rådande omständigheterna ska man inte ta något för givet.

– Med tanke på rådande situation finns det ett enormt sug efter handboll och ett starkt behov av att ha evenemang och matcher att se fram emot, säger Skuru IK:s ordförande Jonas Johansson.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få spela en ligamatch inför så många barn och ungdomar och i en så stor arena, kompar Skurus Ulrika Olsson, som förra säsongen utsågs till SHE:s mest värdefulla spelare.

För tillfället håller flera finländska spelare till i Skurus organisation. Ellen Voutilainen förlängde tidigare i vår kontraktet med klubben och Skuru-målvakten Jenna Lohi Peltola har också gjort flera landslagsmatcher för Finland.

I Nacka HK, som inte längre är officiell farmarklubb men som fortfarande samarbetar med Skuru IK, hittas i sin tur Ellen Norrgrann.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport