Hoppa till huvudinnehåll

Säsongen avslutades med jubel – avstängde Niklas Moisander fick se Werder Bremen klara ligaplatsen

Werder Bremen kommer att spela i Bundesliga nästa säsong. Laget säkrade sin ligaplats då man spelade oavgjort 2–2 på bortaplan mot Heidenheim i den andra kvalmatchen. Vi var uträknade så många gånger den här säsongen men vi kom tillbaka, säger Bremens tränare Florian Kohfeldt.

Werder Bremen har varit ett stående inslag i Bundesliga sedan starten 1963. Endast en gång har den anrika klubben degraderats, men den här säsongen såg det länge ut som att man skulle gå samma öde till mötes som 1980.

Men Bremen lyckades ta sig upp på kvalplats i den sista omgången vilket gav laget en sista chans och två matcher mot Heidenhem för att försöka klara kontraktet.

Och det gick vägen. Den första matchen slutade 0–0 och returen på måndagskvällen 2–2 vilket gör att Bremen behåller ligaplatsen tack vare bortamålsregeln.

– Jag är så glad över att vi klarade ligaplatsen. Vi var uträknade så många gånger den här säsongen men vi kom tillbaka. Kritiken har varit befogad men hatten av för killarna, säger Bremens tränare Florian Kohfeldt efter matchen enligt nyhetsbyrån AFP.

Hoppa över Twitterpostning

Bremen fick ett tidigt ledningsmål då Heidenheimbacken Norman Theuerkauf styrde in bollen i eget mål redan i den tredje minuten.

Bremens ledning stod sig till den 85:e minuten då Tim Kleindienst kvitterade men på stopptid slarvade Theuerkauf i försvaret och Ludwig Augustinsson dunkade in 2–1. Heidenheim kvitterade i slutsekunderna på straff men närmare än så kom inte laget.

– Vi hade en stor möjlighet och vi är väldigt besvikna. Vi förlorade ingen match i kvalet men vi känner oss som förlorare. Det är brutalt och kommer att ta några dagar att smälta, säger Heidenheims tränare Frank Schmidt.

Werder Bremens lagkapten Niklas Moisander drog på sig två gula kort i den första kvalmatchen och fick därmed inte spela i returmötet.

Resultat:

FC Heidenheim – Werder Bremen 2–2 (0–1)
3 min 0–1 Norman Theuerkauf självmål
85 min 1–1 Tim Kleindienst
90 min 1–2 Ludwig Augustinsson
90 min 2–2 Tim Kleindienst straff

Bildkälla: Viaplay

Läs också