Hoppa till huvudinnehåll

Trump sågar Bubba Wallace efter den påstådda hängsnaran i depån – svaret: "Bemöt alltid hat med kärlek"

Bubba Wallace inför loppet i Talladega.
Bubba Wallace. Bubba Wallace inför loppet i Talladega. Bild: Brian Lawdermilk / AFP / Lehtikuva Bubba Wallace

Den påstådda hängsnaran i depån och förbudet mot sydstatsflaggan har gett Nascarserien rekordlåga tittarsiffror, menar president Donald Trump. Statistiken skvallrar ändå om att tv-siffrorna pekar uppåt – samtidigt som seriens enda svarta förare Bubba Wallace möter kritiken med kärlek.

Förra månaden rapporterades det att en hängsnara hittats i Nascarföraren Bubba Wallaces garage på depån inför loppet på Talladega i Alabama.

Snart visade sig ändå att den påstådda rasistattacken var falskt alarm – FBI meddelade att det i stället handlade om ett rep som används för att öppna garageporten.

Ett par veckor tidigare hade Nascar meddelat att sydstaternas flagga inte kommer att användas på tävlingarna längre. Det var något som bland annat just Wallace jobbat för.

På måndagen tog president Donald Trump ställning till händelserna på Twitter. Enligt honom har förbudet mot flaggan och incidenten med repet gjort att seriens popularitet har minskar.

– Har Bubba Wallace bett om ursäkt av alla de stora Nascar-förarna och arrangörerna som stöttade honom, stod vid hans sida och var villiga att offra allt för honom, bara för att få reda på att det bara var en bluff?

– Det och flaggbeslutet har gett de lägsta tittarsiffrorna någonsin, hävdade presidenten.

Kärleksfullt svar

Trumps påståenden om låga tittarsiffror stämmer inte överens med siffrorna som tv-kanalerna FOX och NBC rapporterat om. Bland annat Charlotte Observer skriver att tittarsiffrorna ökat betydligt på sistone.

Wallace själv var snabb med att svara på Trumps kritik. I ett långt Twitterinlägg uppmanar han att bemöta hatet med kärlek.

– Bemöt alltid hat som kastas mot dig med kärlek. Kärlek måste komma naturligt eftersom folk lär sig att hata. Även när det gäller hat som kommer från presidenten, skrev Wallace bland annat.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport