Hoppa till huvudinnehåll

Skottlossning på restaurang på Snellmansgatan i Helsingfors – en skadades

Polisbilar framför restaurang Pataässä i Helsingfors.
Poliser på plats vid karaokebaren Pataässä på Snellmansgatan i Helsingfors. Polisbilar framför restaurang Pataässä i Helsingfors. Bild: Vesa Moilanen/ Lehtikuva Polis,Helsingfors,Snellmansgatan

Helsingforspolisen skriver på Twitter att det enligt preliminära uppgifter skett en skottlossning på en restaurang på Snellmansgatan i Kronohagen i Helsingfors. En person har skadats och polisen uppger att personer gripits. Polisen ger mer information om fallet tidigast på torsdag.

Polisen uppgav kring klockan 22.20 på onsdagskvällen att man gripit personer i samband med fallet. Offret fördes till sjukhuset och polisen uppgav att man konfiskerat ett misstänkt brottshjälpmedel, ett eventuellt vapen, vid den misstänkta brottsplatsen.

Händelserna ska enligt polisen inte ha orsakat fara för allmänheten.
Polisen larmades till platsen klockan 21.50.

Tidigare skrev polisen på Twitter att en grupp på ungefär 4–5 människor hade avlägsnat sig från den misstänkta brottsplatsen och att polisen försöker få tag på personerna.

Polisen uppger att man letar efter en person med svarta kläder och svarta hängslen. Eventuella tips och observationer ska anmälas till nödnumret 112.

Därren till en restaurang på Fredsgatan har spärrats av med polisens spärrningstejp. En polis står framför restaurangen, bredvid en polisbil.
Polisen hade avspärrat området och placerat tejp framför en restaurangingång vid Fredsgatan i Helsingfors i närheten av Snellmansgatan. Därren till en restaurang på Fredsgatan har spärrats av med polisens spärrningstejp. En polis står framför restaurangen, bredvid en polisbil. Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva Fredsgatan,Helsingfors

Snellmansgatan var stängd för trafik under polisoperationen, men klockan 22.36 uppgav polisen att trafiken kunde börja löpa normalt igen.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen