Hoppa till huvudinnehåll

Ordkriget fortsätter efter Djokovics tennisturnering – Kyrgios går till ny attack mot stjärnorna som deltog: ”Festar som idioter under en pandemi”

Nick Kyrgios tappade humöret i Cincinnatis ATP-turnering.
Nick Kyrgios. Nick Kyrgios tappade humöret i Cincinnatis ATP-turnering. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press tennis,Nick Kyrgios

En uppvisningsturnering i tennis resulterade i flera nya fall av covid-19 och skandalrubriker. Nick Kyrgios har hela tiden hört till dem som kritiserat arrangörerna med Novak Djokovic i spetsen och har svårt att förstå varför Dominic Thiem försvarar honom.

Tennisstjärnorna som deltog i uppvisningsturneringen Adria Open hade inte värst stor respekt för social distansering – och till följd av det smittades flera av deltagarna av coronaviruset. Bland dem Novak Djokovic.

Alexander Zverev gjorde i sin tur bort sig då han trots att ha varit i kontakt med bland andra just Djokovic gick ut och festade i en fullsatt utskänkningslokal.

Det var flera som inte hade förståelse för beteendet – men Dominic Thiem, som också deltog, försöker lugna ner läget. I en intervju för österrikiska Tiroler Tageszeitung säger Thiem att man inte ska vara allt för kritisk.

– Det var ett misstag, men jag förstår inte varför alla har så mycket att säga om det. Till exempel Nick Kyrgios har också gjort misstag. Det vore bättre om han själv talade ut om sina egna problem i stället för att kritisera andra, säger Thiem enligt reportern Lukas Zahrer.

New York Times tennisreporter Ben Rothenberg delade inlägget på Twitter och frågar sig vad Kyrgios egentligen har att tala ut om. I kommentarsfältet lägger australiensaren själv ut texten.

– Vad talar du om Dominic? Misstag? Som att slå sönder racketar? Att svära? Att förlora matcher avsiktligt då och då? Som alla gör? Ingen av er har den intellektuella kapaciteten att förstå vad jag snackar om, skriver han.

– Det här visar bara hur oseriöst Thiem, Zverev och Djokovic tar det här. Två av dem festar som idioter mitt under en världsomfattande pandemi. Människor mister livet, förlorar nära och kära – och så kommer Thiem och försvarar ”misstaget”. Och de här killarna ska representera vår gren.