Hoppa till huvudinnehåll

Sebastian Vettel kopplades ihop med Red Bull – Helmut Marko skjuter ned ryktet: "Han borde ta ett sabbatsår"

Sebastian Vettel ser butter ut i Ferraris depå.
Sebastian Vettel. Sebastian Vettel ser butter ut i Ferraris depå. Bild: AOP Sebastian Vettel,Scuderia Ferrari

Journalisten Christian Nimmervoll sade sig ha konkreta uppgifter om att Red Bull-ledningen vill ha tillbaka den "förlorade sonen" Sebastian Vettel. Men Red Bull-höjdaren Helmut Marko dementerar påståendena. Vi har inte plats för honom, menar Marko.

Det hinner knappt gå en dag utan nya spekulationer kring Ferrariföraren Sebastian Vettels framtid.

På onsdagen kom Motorsport-Totals chefredaktör Christian Nimmervoll med nya rykten. Nimmervoll var den som avslöjade att Vettel lämnar Ferrari efter denna säsong.

Enligt journalisten skulle Red Bull vara inställda på att ha Vettel i stallet nästa säsong.

– Jag tror (och har konkret information) att Helmut Marko (Red Bulls rådgivare) och Dietrich Mateschitz (en av stallets ägare) vill ha hem den "förlorade sonen" senast 2021.

– Alexander Albon skulle då gå till AlphaTauri, där Danil Kvjat skulle förlora sin plats, skriver Nimmervoll.

Helmut Marko i glatt samspråk med Sebastian Vettel.
Helmut Marko och Vettel i Monaco i fjol. Helmut Marko i glatt samspråk med Sebastian Vettel. Bild: imago images / Eibner/ All Over Press Sebastian Vettel,Helmut Marko

Dementin: "Vi har inte plats"

Senare på onsdagen kom just Red Bull-höjdaren Marko med ett svar.

Marko påminner om att stallet till 51 procent ägs av den thailändska familjen Yoovidhya, vilket inte höjer Vettels aktier, i och med att Alexander Albon är thailändare.

– Vi har inte plats för Vettel. Vi är bundna till Albon och nöjda med honom. Han är halvthailändare och 51 procent av Red Bull ägs av thailändare.

– Om jag vore Sebastian skulle jag ta ett sabbatsår och få ett perspektiv utifrån. Kanske gillar han familjelivet så mycket att han slutar helt och hållet, funderar Marko i Auto Motor und Sports intervju.

Carlos Sainz tar Vettels plats i Ferrari nästa säsong. Vettel körde för Red Bull mellan 2009 och 2014 och vann fyra VM-titlar.