Hoppa till huvudinnehåll

Skottlossning i karaokerestaurang var ett misstag – vapnet avfyrades då gärningsmannen lekte med det i fickan

Poliisiauto pysäköitynä ravintola Pataässän edustalla.
Skottlossningen ägde rum i karaokerestaurangen Pata-Ässä på Snellmansgatan i Helsingfors. Poliisiauto pysäköitynä ravintola Pataässän edustalla. Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva polisen,Snellmansgatan

Skottlossningen i karaokerestaurangen på Snellmansgatan i Helsingfors på onsdagskvällen skedde av misstag, enligt Helsingforspolisen. Gärningsmannen avfyrade vapnet då han lekte med det i byxfickan.

Strax före klockan 22 på onsdagen larmades polisen till en restaurang på Snellmansgatan efter en skottlossning. En man född 1970 hade fått en kula i låret.

I förundersökningen har det kommit fram att skottet antagligen avfyrades av misstag. En man född 1994 hade med sig ett olovligt och laddat småkalibrigt vapen. Gärningsmannen avfyrade vapnet då han lekte med det i byxfickan.

Vapnet beslagtogs av polisen

Polisen grep fyra män misstänkta för grov misshandel. De gripna är födda mellan 1994 och 2001.

- Polisen grep alla i den fyra personer stora gruppen eftersom det först därefter klarnade vem som hade avfyrat vapnet, säger förundersökningsledare Kirsi Kanth till Yle Huvudstadsregionen.

Också vapnet som användes beslagtogs av polisen på onsdag kväll.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus där han fortfarande vårdas. Hans skador är inte livshotande. Då händelsen ägde rum fanns det några tiotals kunder i restaurangen.

Offret och gärningsmannen kände inte varandra sedan tidigare och skottet kom som en överraskning för offret.

Efter skottet flydde gärningsmannen från restaurangen och gömde vapnet i närheten.

Händelsen utreds som grovt vållande av personskada, skjutvapenbrott och framkallande av fara. Personerna som greps på platsen är nu på fri fot efter att ha förhörts av polisen.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen