Hoppa till huvudinnehåll

F1-säsongen utvidgas med två nya lopp – Ferrari får fira jubileum på ny bana, en deltävling arrangeras i Sotji

Sebastian Vettel sladdar under en tävling.
Sebastian Vettel hade problem under säsongens första tävling. Sebastian Vettel sladdar under en tävling. Bild: imago images/HochZwei/All Over Press Sebastian Vettel

För första gången någonsin kommer ett formel 1-lopp att arrangeras på Mugello i Italien, meddelar F1-serien. Tillsammans med Rysslands grand prix i Sotji utökar loppet nu kalendern med två nya deltävlingar – och fler lär vara på kommande.

Fram till nu var det endast åtta deltävlingar – minimiantalet enligt reglerna för att kunna utse en världsmästare – som hade bekräftats av F1-serien. Nu är antalet tio.

F1-serien meddelade på fredagen att man i september kommer att köra Toscanas grand prix på Mugello, tidigare känd som MotoGP-bana, samt Rysslands grand prix i Sotji.

Loppet i Mugello kommer att vara Ferraris 1000:e grand prix. Mugello blir samtidigt den fjärde italienska banan att stå värd för ett F1-lopp efter Monza, Imola samt gatubanan i Pescara.

Enligt F1-serien kommer ytterligare tävlingar att offentliggöras ”inom de närmsta veckorna”. Arrangörerna har tidigare sagt att målsättningen är att köra minst 15 lopp i år.

Portugal också aktuellt

Enligt BBC väntas en annan ny bana vara aktuell – Portimao i Portugal. BBC uppger att just den portugisiska banan förväntas vara den dit F1-cirkusen förflyttar sig efter loppet i Sotji.

Kinas och Vietnams grand prix har också nämnts i spekulationerna, men den kinesiska regeringen meddelade tidigare att det inte kommer att arrangeras ytterligare internationella idrottsevenemang i landet i år – med undantaget för kvaltävlingar till vinter-OS i Peking 2022.

Enligt BBC förväntas säsongen avslutas i Mellanöstern med två lopp i Bahrain och säsongsavslutning i Abu Dhabi.

Formel 1-säsongen fortsätter det här veckoslutet med det andra loppet på lika många veckor i Österrike. Valtteri Bottas vann säsongens första tävling närmast före Charles Leclerc och Lando Norris.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport