Hoppa till huvudinnehåll

Säsongspremiären närmar sig för Lejonen – Tjeckiens EHT-turnering planeras till augusti

Jesse Puljujärvi firar mål mellan två lagkamrater.
EHT-hockeyn ser ut att återvända redan i augusti. Jesse Puljujärvi firar mål mellan två lagkamrater. Bild: EPA-EFE/All Over Press Jesse Puljujärvi,Finlands herrlandslag i ishockey

Coronapandemin satte stopp för Euro Hockey Tour-turneringen i Tjeckien i våras. I stället ser det ut som att landet får kicka i gång inkommande landslagssäsong. Planen är att EHT-turneringen i Tjeckien inleds den 27 augusti.

I Finland kör FM-ligan för herrar i gång betydligt senare än vanligt. Grundserien består precis som förr av 60 omgångar, men börjar först den 1 oktober.

Däremot verkar landslagssäsongen påbörjas tidigare. Tjeckiens EHT-turnering ser nämligen ut att starta redan den 27 augusti.

Det berättar SVT, som varit i kontakt med Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson. Han säger sig inte känna till några restriktioner eller karantänsbestämmelser som skulle hota den tjeckiska turneringen.

– Vårt internationella förbund hade en webbkongress för drygt två veckor sedan. Där lade vi nationer tillsammans fram ett ganska offensivt program där vi planerar för alla internationella mästerskap, berättar Larsson.

Tanken är att EHT-säsongen blir som förr, men inget är säkert.

– Vi är flexibla, och har stor respekt och ödmjukhet för världsläget. Men vi är beredda och planerar för att spela, säger Larsson.

Förra säsongen var tanken att Tjeckiens EHT-turnering skulle spelas i slutet av april, inför VM. Men både den turneringen och VM i Schweiz ställdes in.

Nästa år ordnas ishockey-VM i Vitryssland och Lettland med start den 21 maj.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport