Hoppa till huvudinnehåll

Skåpbil som flydde undan polisen krockade med mötande trafik i Nådendal

Polisens nya bilar har limegrön reflekterande tejp.
Polisen har tagit fast föraren av skåpbilen som krockade med mötande trafik i Nådendal. Polisens nya bilar har limegrön reflekterande tejp. Bild: Yle/Joni Kyheröinen polisfordon,polisen,polisens nya bil

Strax efter klockan 12 på fredag eftermiddag krockade en skåpbil som flydde undan polisen med mötande trafik i Nådendal. Polisen har tagit fast skåpbilens förare.

Polisen hade under fredagen fått in flera tips om en skåpbil som körde vårdslöst. Observationerna hade handlat om höga hastigheter, körningar på fel sida av vägen samt mindre kollisioner med andra bilar.

Då polisen hittade skåpbilen var den nära att krocka i polisbilen och polisens försök att stoppa bilen med spikmattor misslyckades. Skåbilen fortsatte sin färd i hög hastighet mot Nådendal centrum.

Hoppa över Twitterpostning

Vid en korsning kolliderade skåpbilen slutligen i flera fordon.

Sammanlagt åtta personer i fyra fordon var inblandade i olyckan. Enligt polisen kontrollerades alla inblandade på plats och tre av de skadade fördes till sjukhus med ambulans, och flera andra uppsökte vård på egen hand.

Polisen har gripit den 42-åriga skåpbilsföraren som misstänks bland annat för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt vållande av kroppsskada.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland