Hoppa till huvudinnehåll

Susann Sonntags alla spelningar avbokades på grund av coronaviruset – har skapat ny musik som ger tröst för alla som känner sig ensamma

Porträttbild på Susann Sonntag.
Ingåbon Susann Sonntag har passat på att ta det lugnare under våren. Avbokade spelningar och ett abrupt slut på undervisningstimmarna vid medborgarinstitutet har gjort att Susann i stället har hunnit fundera framåt och skriva ny musik. Porträttbild på Susann Sonntag. Bild: YLE/ Magdalena Silin Ingå,Västnyland,susann sonntag

Med sin nya sång och musikvideo vill Susann Sonntag från Ingå berätta att ingen är ensam, trots att det kan kännas så efter en lång coronavår med mer eller mindre (o)frivillig isolering.

Susann Sonntags vardag och kalender var fram till mitten av mars i år full av jobb och spelningar.

Så stängde Finland.

Coronaepidemin har gjort att många känt sig väldigt ensamma.

Istället för att sitta hemma och hänga läpp över att alla inkomstkällor plötsligt sinade, satt sig Susann Sonntag vid pianot och skapade en ny sång.

Den heter ”Du är inte ensam” och hänvisar till den känsla som krupit innanför skinnet på många av oss under den långa coronavåren.

Fredagen den 10 juli släpptes också den musikvideo som hör ihop med sången.

Susann Sonntag besökte Yle Västnyland och berättade om den annorlunda våren, sin nya sång och musikvideo och om framtiden som verkar föra med sig nya spelningar och till och med en egen konsert i höst.