Hoppa till huvudinnehåll

Alina Strömberg stormar fram på banorna – ny inhemsk etta efter tangerat personbästa

Alina Strömberg, FM 2017.
Alina Strömberg. Alina Strömberg, FM 2017. Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press

Alina Strömberg från Larsmo IF är landets snabbaste sprinter just nu. På lördagen klockades hon för 11,93 på 100 meter och tangerade samtidigt sitt tre år gamla personliga rekord.

I fjol gick Alina Strömberg ut med sitt beslut att lägga ner stavhoppningen som gav henne ett JEM-guld 2016. I stället började hon satsa på sprintdistanser och den här säsongen har hon stormat fram på banorna.

För några veckor sedan förbättrade hon sitt personliga rekord på 200 meter med en halv sekund och i dag slog hon till med sommarens snabbaste lopp på 100 meter.

Strömberg löpte på 11,93 i en tävling i Kauhava och tog över titeln som statistiketta från Mette Baas. Strömbergs tid är fem hundradelar bättre än Baas notering och tangerat personligt rekord. I augusti 2017 sprang hon på samma tid i en tävling i Borgå.

Personligt rekord även för Envall

I försöksheatet klockades Strömberg för 12,01 i en medvind på 1,6 m/s. I finalen var medvinden 0,7 m/s.

På herrarnas 100 meter slutade IK Falkens Christoffer Envall tvåa med personbästat 10,67.

Envall som vunnit flera FM-medaljer på 400 meter har trappat ned sin elitsatsning men tävlar på sprintdistanserna i sommar och har siktet inställt på FM.

Envall noterade samma tid både i försöksheatet och finalen. Han förbättrade sitt två år gamla rekord med åtta hundradelar.

Samtliga resultat från tävlingen i Kauhava hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport