Hoppa till huvudinnehåll

Disney World slog upp portarna i Florida samtidigt som delstaten rapporterar över 10 000 nya coronavirusfall

En kvinna och en man i ansiktsskydd poserar för kameran. Kvinnan bär Mickey Mouse-öron och håller upp sin telefon med ena handen. Mannen har också på sig Mickey Mouse-öron
Florida i USA har drabbats mycket hårt av coronaviruset, men trots det väljer Disney att öppna upp sin temapark i delstaten. En kvinna och en man i ansiktsskydd poserar för kameran. Kvinnan bär Mickey Mouse-öron och håller upp sin telefon med ena handen. Mannen har också på sig Mickey Mouse-öron Bild: AFP / Lehtikuva Walt Disney World Resort,coronavirus,Walt disney world resort (Florida)

Med munskydd, social distansering och handesinfektionsmedel öppnades portarna till Disney Worlds temapark i Florida i USA på lördagen. Under öppningsdagen rapporterade delstaten över 10 000 nya coronavirusfall.

Efter nästan fyra månader öppnade Disney på lördagen sin temapark i Orlando. Biljetterna var slutsålda inför öppningsdagen.

– Det här är en chans att komma tillbaka till magin, säger besökaren Diane Watkins som brukar besöka parken åtta gånger om året, till AP.

Watkins var en av de hundratals besökare som sågs köa in till området på lördagen. För att kunna garantera social distansering var de ivriga besökarna tvungna att reservera biljetter på förhand.

Inne på området gäller det att hålla två meters avstånd till andra besökare.

Hoppa över Twitterpostning

På lördagen öppnade en del av parken, Magic Kingdom och Animal Kingdom. Under den kommande veckan, den 15 juli, öppnar områdena Epcot och Disney's Hollywood Studios.

Många nya fall i Florida

Beslutet att öppna temaparken har kritiserats på sociala medier, eftersom Florida har drabbats hårt av coronaviruset. På lördag konstaterade man 10 360 nya fall, vilket är den tredje största dagliga ökningen i antal fall. På lördag rapporterade man också 95 dödsfall.

USA registrerade 66 628 nya fall under lördagen. Var sjätte av de här fallen bekräftades i Florida.

Också Världshälsoorganisationen WHO har nu kommit med ny varning om att länder bör öka på restriktionerna för att tygla pandemin.

Genom att besöka Walt Disney World Resort har du frivilligt gått med på att ta risken för att exponeras för covid-19― Disney World på sin webbplats

Floridas guvernör Ron DeSantis började steg för steg öppna upp delstaten i maj och juni. I torsdags sade USA:s ledande epidemiolog Anthony Fauci att Florida hade börjat lätta på restriktionerna innan delstaten hade uppfyllt de nödvändiga kriterierna som krävdes för att kunna säkerställa att det var tryggt att öppna upp.

Guvernören i Florida anser däremot att hans beslut var motiverat baserat på hur läget såg ut vid tillfällena.

Disney World skriver på sin webbplats följande: "Genom att besöka Walt Disney World Resort har du frivilligt gått med på att ta risken för att exponeras för covid-19".

Källor: AP, AFP, Walt Disney World

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes