Hoppa till huvudinnehåll

Fler följer Travis Hamonics exempel – sammanlagt sex NHL-spelare har nu nobbat slutspelet

Mike Green kontrollerar pucken framför en motståndare.
Mike Green har spelat färdigt för denna säsong. Mike Green kontrollerar pucken framför en motståndare. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Edmonton Oilers,NHL,Mike Green

Calgarybacken Travis Hamonic var den första NHL-spelaren som nobbade det kommande NHL-slutspelet. Men han var inte den sista. Nu står det klart att ytterligare fem spelare avstår matcherna.

Natten till lördagen presenterade NHL slutligen spelschema och värdstäder för det utvidgade slutspelet, som inleds den 1 augusti.

Samtidigt meddelade ligan att spelarna i de 24 slutspelslagen inte måste delta. Spelarna fick tre dagar på sig att meddela om man tackar nej.

Calgarys Travis Hamonic klargjorde snabbt att han inte spelar. Backens dotter kämpade i fjol med en allvarlig luftvägssjukdom och han vill inte ta några risker.

Nu står det klart att Hamonic inte är den enda som uteblir.

Mike Green, som bara hunnit spela två matcher för Edmonton sedan han värvades, prioriterar också familjen.

– På grund av osäkerheten kring covid-19 och efter mycket övervägande har jag med familjens hälsa i beaktande beslutat mig för att inte delta i omstarten, meddelar backen i ett uttalande.

Polak lämnade redan ligan

Bostons Steve Kampfer har bara spelat tio NHL-matcher denna säsong, men kommer inte att vara tillgänglig för fler. Backen skriver på Twitter att hans fru och barn har medfödda hjärtfel som kan förvärras av coronaviruset.

Hoppa över Twitterpostning

Washingtons Karl Alzner och Vancouvers Sven Bärtschi har också tackat nej.

– Sven informerade oss sent på fredagskvällen att han väljer att avstå från spel när NHL kör igång igen. Det var ett svårt beslut för honom, men vi respekterar det och förstår varför han fattade det, säger Canucks general manager Jim Benning.

Dallasveteranen Roman Polak är inte heller aktuell för spel. Den tjeckiske backen har redan meddelat att han lämnar ligan för spel med Vitkovice i hemlandet nästa säsong.

Källa: AP

Läs också

Nyligen publicerat - Sport