Hoppa till huvudinnehåll

Alla förare var inte lika villiga att manifestera mot rasism för andra veckan i rad – Lewis Hamilton fick uppmuntra sina kollegor: "Vissa tyckte att en gång räckte"

Lewis Hamilton knäböjer tillsammans med tre andra förare.
Tolv förare knäböjde inför gårdagens lopp. Lewis Hamilton knäböjer tillsammans med tre andra förare. Bild: xpbimages.com Lewis Hamilton,Formel 1

Formel 1-förarna tog ställning mot rasism även i säsongens andra lopp. Men alla var inte lika taggade för en ny manifestation, avslöjar Lewis Hamilton för Sky Sports. Samtidigt hyllar britten stallkamraten Valtteri Bottas och resten av sitt stall.

Efter en utmanande premiär var Lewis Hamilton tillbaka på topp i den andra tävlingen i Österrike. Britten knappar in på Valtteri Bottas i VM-sammandraget, då han vann framför just Bottas i går.

Före loppet ordnades en manifestation mot rasism, precis som i premiären.

I går knäböjde Hamilton och elva andra förare, samtidigt som förarna hade tröjor med antirasistiskt budskap på sig.

Vissa förare tyckte ändå att ställningstagandet inför premiären var tillräckligt. Det avslöjar Lewis Hamilton för Sky Sports.

– En del frågade hur länge vi ska hålla på så här. Vissa tyckte att det räckte med en gång, så jag fick uppmuntra dem och påminna om att rasismen är här, att den troligen kommer att vara här längre än oss och att svarta människor som upplever rasism inte har tid att knäböja, berättade britten för tv-kanalen.

– Vi måste fortsätta kämpa för jämlikhet och öka på medvetenheten om den, jag vet inte något annat som vi borde göra.

Däremot hyllar Hamilton sitt Mercedesstall, och Valtteri Bottas.

– Det var stort för mig att Valtteri och hela stallet var samlade och knäböjde före loppet. Jag är tacksam.

F1-säsongen fortsätter i Ungern inkommande helg.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport