Hoppa till huvudinnehåll

Crystal Palace-stjärnan Wilfried Zaha fick grova rasistiska hot – 12-årig pojke greps: "Finns ingen som helst ursäkt till det"

Wilfried Zaha talar och pekar.
Wilfried Zaha. Wilfried Zaha talar och pekar. Bild: EPA-EFE/All Over Press Wilfried Zaha

Fotbollsspelaren Wilfried Zaha fick motta rasistiska meddelanden på söndagen, och han lade ut dem på Twitter. Senare samma dag hade polisen gripit en 12-årig motståndarsupporter.

Crystal Palace-spelaren Zaha lade ut skärmdumpar av bilder och meddelanden som en Aston Villa-supporter skickat till honom inför matchen lagen emellan.

– Vaknade upp till det här i dag, skrev Zaha på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Zahas tränare Roy Hodgson tyckte att det var rätt av hans spelare att dela med sig av hoten.

– Det är väldigt sorgligt att en spelare på matchdagen vaknar till detta fega och oförsvarliga påhopp, sade Finlands förra landslagslots till Sky Sports.

– Jag tycker det är väldigt bra att vår klubb, Aston Villa och ligan gör allt de kan för att ta reda på vem den här föraktliga individen är, och att personen straffas för sina handlingar. Det finns ingen som helst ursäkt till det här.

Borta mot Aston Villa förlorade Crystal Palace senare med 0–2. Efter matchen meddelade polisen att man gripit en 12-årig pojke som var misstänkt för påhoppen.

Hoppa över Twitterpostning

Både Crystal Palace, Aston Villa och Premier League har fördömt händelsen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport