Hoppa till huvudinnehåll

Finalisterna är klara: Draisaitl, Panarin och MacKinnon kan bli grundseriens bästa spelare

Leon Draisaitl, Artemi Panarin och Nathan MacKinnon.
Leon Draisaitl, Artemi Panarin och Nathan MacKinnon kan vinna Ted Lindsay Award. Leon Draisaitl, Artemi Panarin och Nathan MacKinnon. Bild: All Over Press NHL,ishockey,Leon Draisaitl,Artemi Panarin,Nathan MacKinnon

Någon i trion Leon Draisaitl, Artemi Panarin och Nathan MacKinnon kommer att tilldelas Ted Lindsay Award. Priset kommer att delas ut i samband med konferensfinalerna i höst.

NHL kommer under den närmaste tiden att offentliggöra vilka spelare som kan kamma hem de olika individuella priserna den här säsongen. Först ut är Ted Lindsay Award som är spelarnas eget pris till den som varit bäst i grundserien.

Rösterna är nu räknade och de tre som gör upp om priset är Leon Draisaitl (Edmonton Oilers), Artemi Panarin (New York Rangers) och Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche).

Draisaitl vann poängligan i grundserien och var den ende spelaren som spräckte den magiska gränsen 100 poäng. Tysken noterades för 110 pinnar på 71 matcher.

För Artemi Panarin blev det en delad tredjeplats i poängligan. Yttern som gör sin första säsong i Rangers nätade 32 gånger och spelade fram till 63 fullträffar.

Nathan MacKinnon är nominerad till priset för andra gången i karriären. Han var Colorados vassaste anfallare i grundserien och stod för 35+58=93 poäng på 69 matcher. Det gav honom en femte plats i poängligan.

Förra säsongen gick priset till Nikita Kutjerov och dessförinnan vann Connor McDavid två år på raken.

När priset delas är ännu inte helt bestämt. Enligt NHL kommer det att ske någon gång i höst i samband med konferensfinalerna.