Hoppa till huvudinnehåll

Minnesota värvar KHL-målkungen Kirill Kaprizov – får inte spela i slutspelet: "Han har utvecklats över förväntan"

Kirill Kaprizov skrattar med hjälmen uppknäppt.
Kirill Kaprizov har några superår i KHL bakom sig. Kirill Kaprizov skrattar med hjälmen uppknäppt. Bild: Tomi Hänninen Kirill Kaprizov,Rysslands herrlandslag i ishockey

Minnesotafansen har under de senaste åren fått se "deras" Kirill Kaprizov ha lekstuga i KHL. Nästa säsong får de se om han kan göra succé i NHL.

Det var sommaren 2015 som Minnesota Wild draftade Kirill Kaprizov. Han reserverades först i den femte rundan som nummer 135 totalt, men under de senaste åren har ryssen levererat i KHL på ett sätt som fått förväntningarna bland Wildfansen att växa.

De senaste tre säsongerna har Kaprizov tillhört CSKA Moskva, där han fick fira ligaseger våren 2019.

Under sin tid i klubben har 23-åringen hört till KHL:s absoluta toppspelare. Under de två senaste säsongerna har han till exempel tagit hem skytteligan i grundserien.

Förra säsongen blev det 33+29=62 poäng på 57 matcher för anfallaren.

"Smart och dynamisk"

Nu är han klar för Minnesota efter att ha skrivit på ett tvåårigt avtal. Wilds general manager Bill Guerin beskriver ryssen som en "smart och dynamisk" forward på klubbens webbplats.

– Han har utvecklats över förväntan sedan han draftades år 2015, hyllar Guerin.

I augusti spelar Minnesota NHL-slutspel i Edmonton, men där kommer Kaprizov inte att få lira, meddelar klubben. Däremot får han träna med laget.

– Jag tror att det är bra för honom och hans övergångsperiod att bara får vänja sig med Nordamerika, att se hur ligan och laget fungerar och, för att vara ärlig, se hur bra spelarna är, säger Guerin.

Kaprizov var med och vann OS-guld år 2018.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport